Бранець Кремля – Андрій Коломієць. Нові обставини справи

Бранець Кремля – Андрій Коломієць. Нові обставини справи
Фото з відкритих джерел

Окупаційний суд в Криму не дає оскаржити вирок бранцю Кремля Коломійцю – правозахисники

Адвокат громадянина України Андрія Коломійця Михайло Кушпель повідомляє, що йому не вдається оскаржити вирок окупаційного суду в Криму, згідно якого українця засудили на 10 років позбавлення волі.

«Вирок Андрію Коломійцю було оголошено 10 червня, однак 20 липня, коли я намагався отримати матеріали справи і оригінал вироку, мені їх не видали. На такі дії судді я поскаржився в так званий Верховний суд Криму », - говорить адвокат.

Михайло Кушпель повідомив, що направив апеляційну скаргу на цей вирок поштою, однак лист повернувся назад у недоторканному вигляді. Захисник Андрія Коломійця вважає, що грубе порушення законодавства, так як київський районний суд Сімферополя зобов’язаний був відправити цю скаргу до «Верховного суду Республіки Ким». Після цього адвокат направляв до суду доповнення до скарги, але він передбачає, що тепер ці доповнення можуть не взяти до уваги, так як не взяли і саму скаргу. Захисник заявив, що в такий спосіб створюються штучні умови для пропуску строків оскарження вироку.

Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник стверджує, що неможливість оскаржити вирок порушує право Андрія Коломійця на доступ до правосуддя.

Про це все розповіли 16 вересня в інформаційному агентстві Главком (вул. Шовковична, 8/20) на прес-конференції на тему: "Бранець Кремля - Андрій Коломієць. Нові обставини справи" Михайло Кушпель, адвокат Андрія Коломійця; Ольга Скрипник, керівник Кримської правозахисної групи.

Учасники прес-конференції також розказали про нові обставини справи засудженого на 10 років в Криму українця, учасника Майдана Андрія Коломійця. Його позбавили права оскаржити вирок. Раніше так званий Київський районний суд Сімферополя засудив Андрія Коломійця до 10 років позбавлення волі за сфабрикованою справою. За інформацією адвоката українця, на даний момент в Криму створюються умови, щоб перешкоджати адвокату в оскарженні цього вироку. Крім того, захист Андрія Коломійця зажадала достроково припинити повноваження кримського судді, який виніс обвинувальний вирок

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: