Чому дипломатія Трампа щодо роззброєння Північної Кореї провалилася

Чому дипломатія Трампа щодо роззброєння Північної Кореї провалилася

Анатолій Максимов, експерт-міжнародник

Фото: Главком/ Станіслав Груздєв

Американська дипломатія щодо ядерного роззброєння Північної Кореї зазначала краху через те, що у Трампа були завищені ілюзії щодо підписаної угоди з Кім Чен Ином. У 2019 році питання ядерної безпеки в цьому азійському регіоні висітиме у повітрі. Таку думку висловив експерт – міжнародник Анатолій Максимов під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

На думку експерта, у Трампа були завищені очікування щодо стосунків Кім Чен Ина, починаючи із зустрічі у Сінгапурі, де вони підписали угоду. «Ця угода ні до чого не зобов’язувала КНДР. Кім продовжив свою ядерну програму і продовжує її до сих пір. А Трамп впав у свої фантазії щодо очільника  Північної Кореї. Він думав, що вони як два бізнесмени потисли руки і все. А Кім всіх перехитрив», - каже Максимов.

Все, що показували по телебаченню – була постановка на камеру. «Підриви входів до шахт нічого не значать. Адже там є запасні входи. Їх можна розконсервувати. А полігон в Пхунгері, який також показово «знищували», уже своє давно відпрацював», - говорить Максимов.

Експерт називає проблему провалу дипломатії США щодо приборкання норовливого диктатора Північної Кореї, що президент США впав в ілюзії та не прислухається до своєї команди, до того останні кадрові зміни свідчать про те, що тепер особливо і нікому в адміністрації займатися північно-корейським питанням.

«Японія тепер змушена посилювати свій військовий потенціал. А південна Корея буде пробувати домовлятися з агресором. Адже в 2019 році питання ядерної безпеки в цьому регіоні висить у повітрі», - підсумував експерт.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: