Експерт пояснив для чого призведе «комуналка на виплат»

Експерт пояснив для чого призведе «комуналка на виплат»

Для того, щоб запровадити цю розстрочку, треба компенсувати комунальникам їхні поточні втрати

Введення «комуналки на виплат» призведе до зростання боргів перед комунальниками. Адже сьогодні заборгованість державного бюджету перед комунальниками за виплату субсидій складає більше 16 млрд грн.. Таке припущення зробив директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко

Для того, щоб запровадити цю розстрочку, треба компенсувати комунальникам їхні поточні втрати.

«Вони повинні мати гроші, щоб купувати газ, платити зарплату. Хто буде давати їм ці гроші? Чи вони передбачені в бюджеті? Це колосальні суми», - Говорить Сергієнко.

За його словами, уже зараз за 8 місяців заборгованість державного бюджету перед комунальниками за виплату субсидій складає більше 16 млрд грн. Тобто бюджет і так не покриває субсидії, а уряд хоче зробити ці суми ще більшими.

Як наслідок, комунальники будуть «економити» на послугах. «Тобто, наприклад, водоканал може не всі насоси включати. І в мешканців багатоквартирних будинків може бути відсутня вода в кранах. ті, хто живуть на верхніх поверхах будуть змушені чекати, поки внизу закінчать митися», - іронізує Сергієнко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України вирішив запровадити 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для громадян, які не оформили субсидію.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції «Комунальні платежі: субсидії і розстрочки» за участі Олександра Сергієнка, директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: