Фестиваль «ЕтноЗима» у Михайлівському (Програма)

Фестиваль «ЕтноЗима» у Михайлівському (Програма)

Цього разу «ЕтноЗима» відбуватиметься в останній день найулюбленіших різдвяних свят, 21 січня 2017 року, у стінах знакового для новітньої історії України місці – у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі.


«ЕтноЗима» - це фестиваль із національним колоритом та сучасними можливостями, який мистецька агенція «Територія А» проводить у найгарніший куточках України - на Буковині, Полтавщині, Чернгівщині, Волині, Київщині. 


Цього разу «ЕтноЗима» відбуватиметься в останній день найулюбленіших різдвяних свят, 21 січня 2017 року, у стінах знакового для новітньої історії України місці – у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі. 

Програма:
Різдвяний марафон. 12:00-15:00 в Михайлівському Золотоверхому соборі відбудеться різдвяний марафон - протягом трьох годин безперервно у соборі звучатимуть колядки та щедрівки у виконанні дитячих, фольклорних, церковних та професійних колективів. Своїм співом порадують і відомі артисти: Ніна Матвієнко, Анжеліка Рудницька, Євген Нищук, Ілларія, Марина Одольська, лідер гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець, лідер гурту “Мандри» Сергій Фоменко (Фома), Анатолий Матвійчук, Анатолій Гнатюк і Астрая, Ірина Шинкарук, Олександр Павлік, Тарас Компаніченко і «Хорея козацька», гурти: «Врода», «Стодивниця», «Бурса фольклору», «ГуляйГород», «TaRuta», «Королівна», «Кралиця», «Буття», «Астарта», «Рожаниця», Оксана Стебельська і Роман Кука (гурт «Українські барви»), «Правиця», «Перлина», дитячі ансамблі: «Зернятко», "Щедрик", фольк-студія «Правиця», «Цвітень»; хор "Пектораль", хор "Гомін" імені Леопольда Ященка, хор "Аскольд", хор «Дніпро», ансамбль "Роксоланія», хор "Пектораль", хор лютеранської церкви Святої Катерини, хор Михайлівського Золотоверхого собору та інші. 
Координатор - мистецька агенція "Територія А".


Грандіозний рекорд. Марафон «Радуйся!» буде зафіксований, як рекорд України по найтривалішому виконанню колядок та щедрівок.


Літературна сцена.11:00-15:00 у великій залі Богословської академії відомі українські письменники читатимуть дітям різдвяні історії та вірші, розповідатимуть дивовижні історії і слухатимуть вірші у виконанні маленьких гостей. На вас чекають:
11:00 – 11:45 «Перше Різдво».Майстер-клас від ілюстраторки Богдани Бондар. Для дітей 6-9 років;
12:00 – 12:45 «Слон на ім'я Ґудзик». Читання-забавляння разом з письменницею Лесею Ворониною та художницею Катериною Штанко. Для дітей 6-9 років;
13:00 – 13:45 «Таємниця козацької шаблі». Презентація книги письменниці Зірки Мензатюк. Для дітей 7-11 років;
14:00 – 14:45 «Марічка і Червоний Король». Презентація фантастичної дилогії письменниці Марини Рибалко. Для дітей 9-13 років.
15:00-15:30 - презентація дитячої книги "Івасикове Різдво" , надрукованої шрифтом Брайля (для незрячих людей). 
Координатор літературної сцени фестивалю - "Видавництво Старого Лева".
Модератор літературної сцени – Аліна Акуленко.


Різдвяний ярмарок. 10:00-16:00 У рамках фестивалю на території монастиря відбудеться ярмарок народних майстрів, що розташується за собором поблизу фунікулера. Саме тут розташується і фотозона в етностилі та екран, на якому можна буде дивитися трансляцію різдвяного марафону, та інтерактивні розваги на імпровізованій зимовій сцені фестивалю. 

Майстер-класи. 21 січня, 11:00-15:00
В аудиторії Богословської Академії (ліворуч від Михайлівського собору) майстри поділяться своїми секретами в опануванні народних ремесел із дітьми та дорослими.

1. Майстер-клас з гончарства – виготовлення посуду для побутового ужитку. Майстер: Ігор Карук, м. Київ
2. Майстер-клас із лозоплетіння. Майстриня: Інна Лисичкіна з Полтавщини. Кількість учасників (одночасно) – до 6 чоловік 
3. Майстер-клас із виготовлення прикрас зі стрічок – браслети, заколки, обідки. Майстриня: Наталія Дунаєва, м. Київ
Кількість учасників (одночасно) – до 10 чоловік 
4. Майстер-клас із виготовлення листівок та аквагриму - декоративний розпис. Майстриня: Тетянна Грицай, Київщина

На усіх локаціях фестивалю будуть розміщені скриньки для благодійних пожертв. Зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу дитячим будинкам, що знаходяться на лінії фронту.

Ініціатор фестивалю - Анжеліка Рудницька
На усі фестивальні заходи - ВХІД ВІЛЬНИЙ


Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: