Переселенці отримують мінімальну допомогу від влади, адже не є потенційними виборцями?

Переселенці отримують мінімальну допомогу від влади, адже не є потенційними виборцями?

Українська влада не зацікавлена в інтегруванні та наданні допомоги переселенцям. Адже внутрішньо переміщені особи не мають права голосувати за місцем проживання, що не дає змоги політикам залучити їх до потенційного електорату. За рахунок державної допомоги всього 6% переселенців змогли отримати тимчасове житло від держави. Про це розповіли Анатолій Засоба, голова правління ГО “Кримська діаспора”; Надія Копаніца, модератор Форуму соціально-економічного розвитку Київщини під прес-конференції у прес-центрі «Главкома».

За словами голови правління ГО «Кримська діаспора» 94% внутрішньо переміщених осіб змушені орендувати житло по всій Україні.

«Лише 6% отримали  тимчасове житло, яке надала держава чи місцеві органи самоврядування та 1%, які придбали житло», - зазначає Засоба.

Відсутність можливості голосувати за місцем проживання, знижує бажання української влади надавати допомогу переселенцям.

«Ми розуміємо, що та дискримінація, яка існує по відношенню до переселенців  є пріоритетом. Адже ці люди не є електоратом. І це перше, що хвилює політиків», - розповідає Засоба.

Переселенців бажають повернути до колишніх місць проживання, адже політикам  важливо забезпечити наявність проукраїнських громадян на сході України.

«Політики мають свій інтерес. Вони оцінюють потенційні ризики в голосуванні. За кого вони( переселенці –Главком) будуть голосувати, кому надавати перевагу. Ось-ось вирішиться питання на Донбасі. Тому потрібно повернути цих проукраїнськи налаштованих переселенців туди, щоб вони проголосували за проукраїнських кандидатів на місцях», - розповідає Засоба.

Однак, за словами активістів,  близько 80% українців  не бажають повертатися до колишнього місця проживання, адже вже почали будувати життя на нових місцях.

«Держава заплющує очі на те, що вже більше ніж 80% людей наголосили, що їм нікуди повертатися. Адже сім’я вже почала десь жити, почала працювати, отримує гранти. Тут вже їх спільнота», - говорить Надія Копаніца.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: