Посилення режиму міжнародних санкцій проти РФ через анексію Криму

Посилення режиму міжнародних санкцій проти РФ через анексію Криму

В США республіканці, серед яких є лобісти України, займають ключові місця у владі. Тому Українське питання не «здадуть» і санкції проти Росії за її агресію будуть продовжені. Окрім того Канада ініціює перегляд «списку Магнітського» через Крим. Про це розказали Тарас Березовець, засновник проекту Free Crimea; Геннадій Афанасьєв, кримчанин, колишній політв’язень, під час прес-конференції в прес-центрі Главкома

«Вперше міжнародні санкції проти Російської Федерації були введені Сполученими Штатами Америки у березні 2014 року, потім країни Європейського Союзу, уряди Канади, Австралії, Нової Зеландії приєдналися до так званого «першого пакету санкцій». У квітні-травні 2014 року вони були розширені у зв'язку із загостренням ситуації на Сході країни, а в липні ще більше посилилися у зв'язку з катастрофою нідерландського боїнгу МН17», - розповідає Березовець. 

За його словами, нині до влади в США на ключові місця приходять республіканці, котрі є друзями України, тому українське питання буде лобіюватися далі. «Я очікую, що завдяки цьому Україні буде надано летальну зброю», - зауважив керівник проекту Free Crimea.

Колишній політичний в'язень, кримчанин Геннадій Афанасьєв нещодавно відвідав Канаду. «Канадійський уряд стурбований порушеннями прав людини в окупованому Криму і зараз готовий ввести персональні санкції проти громадян РФ, тобто внести в «список Магнітського» відповідальних за репресії в окупованому Криму», - сказав Афанасьєв.

Учасники прес-конференції також навели хронологію введення санкцій проти Росії світовою спільнотою.

Пропонуємо також подивитися запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: