У Києві пройде тиждень Міжконфесійної гармонії (Програма)

У Києві пройде тиждень Міжконфесійної гармонії (Програма)
Світлина з відкритих джерел

Проведення Всесвітнього тижня міжконфесійної гармонії базується на Резолюції Генеральної Асамблеї ООН - A/65/PV.34 про всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин. ООН закликала всі держави підтримувати протягом цього тижня поширення ідей міжконфесійної гармонії та доброї волі в церквах, мечетях, синагогах, храмах та інших молитовних будинках в усьому світі на засадах любові до Всевишнього і любові до ближнього . Про це розповів Голова Всеураїнської ради релігійних обєднань, головний рабин Громад Прогресивного Іудаїзму Києва та України   Олександр Духовний під час пресконференції в пресцентрі «Главком».

 


Олександр Духовний, головний рабин Громад Прогресивного Іудаїзму Києва та України . Світлина: Главком, Станіслав ГруздєвОлександр Духовний, головний рабин Громад Прогресивного Іудаїзму Києва та України . Світлина: Главком, Станіслав Груздєв

В Україні здавна поряд мешкають представники багатьох релігій і конфесій: православні, католики, греко-католики, мусульмани, буддисти, юдеї, протестанти та інші. На сьогодні в нашій державі зареєстровано майже 37 000 релігійних організацій понад ста різних релігійних течій. «Тому важливим для суспільства є налагодження діалогу культур та релігій, втілення спільних соціальних проектів, виважена державна політика у підтримці просвітницької, науково-дослідницької діяльності та впровадженні освітніх програм з метою отримання якісної наукової інформації й виховання суспільства в атмосфері плідної співпраці у взаємоповазі до світоглядних відмінностей один одного», - говорить Духовний.

Всеукраїнська Рада Релігійних Об’єднань (ВРРО) за сприяння та підтримки Департаменту у справах національностей і релігій Міністерства культури, молоді та спорту України, за участю Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С.Сковороди НАН України, Української асоціації релігієзнавців і за інформаційним супроводом Релігійно-інформаційної служби України (РІСУ) та Інформаційного агентства «Главком» вже вкотре стає ініціатором проведення в Україні Всесвітнього тижня міжконфесійної гармонії.

В 2020 році в Україні, як і багатьох країнах світу, відбудуться заходи, присвячені десятій річниці впровадження цієї ініціативи.

Проведення Всесвітнього тижня міжконфесійної гармонії базується на Резолюції Генеральної Асамблеї ООН - A/65/PV.34 про всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин. ООН закликала всі держави підтримувати протягом цього тижня поширення ідей міжконфесійної гармонії та доброї волі в церквах, мечетях, синагогах, храмах та інших молитовних будинках в усьому світі на засадах любові до Всевишнього і любові до ближнього .

Пропозиція про доцільність визначення окремого проміжку часу задля необхідності актуалізації процесів міжконфесійної гармонізації, надійшла від Короля  Йорданії Абдулли II та головного радника Короля з питань релігії та культури Принца Газі бин Мухаммада і була одноголосно підтримана Генеральною Асамблеєю ООН на 34-му засіданні 20 жовтня 2010р.

Традиційно протягом першого тижня лютого проходять заходи, на які запрошуються усі особи та організації, зацікавлені у вирішенні актуальних проблем та питань міжрелігійного діалогу.

 

Цього 2020 року заплановано:

 

  • 01.02.2020 (субота) 14:00 відкриття фото-виставки «Єдність у розмаїтті: релігійні споруди світу», у супроводі представників різних релігій. Знайомство з Київським центром Прогресивного Іудаїзму «Атіква». Адреса: м. Київ, вул. Ярославська 6, 2-й під’їзд,  4 поверх.
  • 04.02.2020 (вівторок) 11:00 науково-практична конференція «Гармонізація міжконфесійних та міжрелігійних відносин: стратегія та перспективи порозуміння в сучасній Україні». Адреса: м. Київ, вул. Трьохсвятительська 4, 4-й поверх, актова зала (410).
  • 05.02.2020 (середа) 11.00 інформаційно-ознайомча зустріч «Гармонізація державно-церковних відносин на Київщині». Управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації. Адреса: м. Київ, пл. Лесі Українки 1.
  • 05.02.2020 (середа) 18.30 акція "Зробимо Світ кращим: Біблія та екологія". Адреса: Київський центр Прогресивного Іудаїзму «Атіква»: м. Київ, вул. Ярославська 6, 2-й під’їзд, 4 поверх.
  • 06.02.2020 (четвер) початок 12:00 та 15:00 екскурсія-знайомство з діяльністю підрозділів Центрального управління ДУМУ «Умма». Адреса: м.Київ, вул. Дегтярівська, 25а.
  • 10.02.2020 (понеділок) 11:00 екскурсія-знайомство з діяльністю парафії ПЦУ в Києві - Спасо-Преображенський собор та меморіального музею митрополита Володимира (Сабодана). Ліко-град. Адреса: м. Київ, вул. Маршала Конєва, 3-а
  • 12.02.2020 (середа) 19:00 молитва "За мир" Спільноти святого Егідія. Собор св. Олександра. Благодійна акція #теплазима. Адреса: м. Київ, вул. Костьольна, 17
  • 13.02.2020 (четвер) 11:00  спільна прес-конференція учасників проекту та підписання Меморандуму про перспективи міжконфесійної співпраці протягом 2020 року. Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ». Адреса: м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 8/16.

 

Переглянути запис пресконференції 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: