В Криму Росія зробила розстрільні списки «неблагонадійних» українців?

В Криму Росія зробила розстрільні списки «неблагонадійних» українців?

Процедура відмови від громадянства РФ дозволила російським органам на півострові сформувати «чорні списки» так званих неблагонадійних громадян.

На території окупованого Криму Росія зробила розстрільні списки так званий неблагонадійних українців, які відмовилися від примусового громадянства РФ.

Про це повідомив засновник проекту Free Crimea Тарас Березовець під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

«За інформацією очевидців, користувачів соціальних мереж і журналістів, ці люди найчастіше перебувають під пильною увагою місцевих структур ФСБ, періодично багатьох викликають на профілактичні бесіди. Цих людей називають людьми, схильними до екстремізму, і відзначені випадки залякування не тільки батьків, а навіть неповнолітніх українців», - каже Березовець.

Гість прес-центру також зазначив, що українське законодавство не визнає автоматичного примусового набуття громадянства Росії і не розглядає його підставою для втрати українського громадянства, тобто, всі ті 2,5 мільйона українських громадян, які опинилися в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі на момент анексії, залишаються в українському громадянстві.

За словами Березовця, ті громадяни України, які відмовилися від примусового громадянства РФ, а таких щонайменше 4 тисячі осіб, потерпають від порушення їхніх основоположних прав та свобод. «Я знаю, вже реальний випадок, що трапився в січні 2016 року, коли померла громадянка України, якій було відмовлено в наданні медичної допомоги, - підсумував засновник проекту Free Crimea

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції «Окупований Крим: примус до громадянства РФ?»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: