Віце-адмірал: При Кабміні потрібно створити Морську колегію

Віце-адмірал: При Кабміні потрібно створити Морську колегію
Сергій Гайдук, віце-адмірал
Світлина: Главком / Станіслав Груздєв

Для кращої морської державної політики потрібно створити при Кабінеті міністрів Морську колегію, яка вирішуватиме кілька завдань, зокрема формуватиме стратегію та програми по напрямкам морської діяльності. Таке переконання висловив віце-адмірал, екс-очільник ВМСУ Сергій Гайдук під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Інтеграційність і багатогранність питання ефективного провадження викликає необхідність створення центрального повноважного координаційного органу виконавчої влади Морську колегію.

«Ця колегія виконуватиме такі основні задачі та повноваження: формування та формалізація морської державної політики, стратегій, доктрин, програм по напрямкам морської діяльності; забезпечення фінансового ресурсу під реалізацію ухвалених програм, розпорядження цільовими бюджетними асигнуваннями; забезпечення реалізації ухвалених програм, координація діяльності суміжних міністерств та відомств в питаннях реалізації морської політики; активізація та супровід перспективних економічних та геополітичних проектів; морська просвіта та популяризація морських питань в суспільстві», - зазначив Гайдук.

Він також нагадав, що в новітній історії України уже двічі намагалися створити таку структуру. «У 1995 році створено Комісію з питань морської політики при Президентові України. В 2000 році комісія була ліквідована в ході проведення адміністративних реформ. Потім у 2004 році постановою КМУ створено Координаційну раду з питань розвитку морської індустрії. Рада, не почавши працювати, була ліквідована в 2005 році», - розказав Гайдук.

Переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: