Військовий експерт пояснив, чому «шпигун Сущенко» - інформаційна операція Кремля

Військовий експерт пояснив, чому «шпигун Сущенко» - інформаційна операція Кремля

«Справа шпигуна Сущенка» має кілька ознак інформаційно-психологічної операції Кремля

Кремль завжди використовує методи інформаційно-психологічних операцій. Історія з українським журналістом Сущенком є свідченням цього. Кремлю потрібно було перебити інформаційний резонанс щодо звинувачень Росії у причетності до авіакатастрофи МН17. Про це заявив Валентин Бадрак, директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

Військовий експерт назвав ознаки, чому треба вважати арешт українського журналіста та звинувачення його у шпигунстві на користь України однією з чергових інформаційно-психологічних операцій Кремля.

«Перш зав все я хотів би нагади 2006 рік, коли російські десантники висадилися на узбережжі Криму. В такий спосіб Кремль зондував ґрунт проведення військових операцій в Криму. Завжди спочатку військові виконують завдання, а вже потім підключється військово-пропагандистський апарат, включаючи російській деякі ЗМІ, які також є складовою підрозділів спецслужб», - розповідає Бадрак.

«Справа шпигуна Сущенка» має кілька ознак інформаційно-психологічної операції Кремля.

Перша ознака – дводенне мовчання після захоплення журналіста Сущенка. «Це означає, що навколо нього відбувалися безпосередньо якісь маніпуляції. Ми можемо передбачати , що йому пропонувалася якась форма співробітництва», - говорить військовий експерт.

Другою ознакою Бадрак вбачає викриття Сущенка як шпигуна. «Це красномовна відповідь спецслужб на відповідь журналіста. Певно, він відмовився співпрацювати», - аналізує ситуацію експерт.

Третя ознака – оголошення результатів міжнародної слідчої групи щодо авіакатастрофи МН17. За результатами саме Росію звинувачують у причетності загибелі цивільного літака. «Ці результати дуже суттєво вдарили по позиціям Кремля, що можна передбачати, що щонайменше на півроку будуть продовжені санкції. В Європі відчули, що путінський режим є небезпечним і злочинним. Щоб знизити рівень резонансу негативної інформації, Росія завжди створює ще більш резонансну ситуацію», - резюмував Бадрак.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції «Нові загрози інформаційних операцій Кремля. Які дії України?» за участі Валентина Бадрака, директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, та  Дмитра Козлова, керівник Лабораторії аналізу особистості Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: