«Забіг у вишиванках» проти фейкових забігів»

У Києві до Дня Незалежності традиційно четвертий рік поспіль пройде забіг у вишиванках. Але цього року організатори найстарішого забігу у вишиванках виявили факт плагіату їхнього заходу, який також відбудеться в день Незалежності за тією ж програмою. Про це розповіли автор ідеї та натхненник, майстер спорту з легкої атлетики міжнародного класу Олександр Кузін, Наталія Галацан, президент ГО «Федерація любителів спорту» під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

24 серпня на Русанівській набережній о 9:00 відбудеться традиційний «Забіг у вишиванках». Четвертий рік поспіль завдяки організаторам проекту ГО «Федерації любителів спорту», а також ідейного натхненника і Майстра спорту з легкої атлетики міжнародного класу Олександра Кузіна в цей день традиційно пробіжить не тільки Київ, а й інші українські міста – Одеса, Миколаїв, Рівне, Херсон, Нова Каховка та Чернігів. Як і в минулому році, до цього бігового дійства також приєднаються численні українські діаспори з усього світу – Нью-Йорка, Вашингтона, Дубаї і Лісабона.

Під час підготовки до цього заходу організатори забігу виявили факт плагіату і порушення своїх авторських прав з боку однієї з бігових організацій Києва. Її представники паралельно займаються підготовчими роботами до «Забігу у вишиванках», який пройде в цей же день, водночас, але на іншій локації. Вони активно поширюють інформацію про це в Інтернеті і соціальних мережах, ведуть переговори з потенційними партнерами та спонсорами.

«Я, як автор ідеї цього спортивно-масового заходу офіційно заявляю, що з 2017 року єдиним організатором і власником авторських прав на проведення «Забігу у вишиванках» є «Федерація любителів спорту». Рішення про реєстрацію договору, який стосується права автора на твір (№ 3410) є головним підтвердженням цього. Ми неодноразово зверталися і попереджали організаторів фейкового забігу припинити використовувати нашу назву, але всі прохання проігнорували», – коментує Майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Олександр Кузін.

«Федерація любителів спорту» закликає всіх легкоатлетів бути уважними і реєструватися на оригінальний пробіг «Забіг у вишиванках», який відбудеться на Русанівській набережній. Зареєструватися можна на сайті », - резюмувала Наталія Галацан.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: