«Манчестер Сіті» - «Шахтар» - 2:0. «Містяни» «гірникам» поки не по зубах

«Манчестер Сіті» - «Шахтар» - 2:0. «Містяни» «гірникам» поки не по зубах
Фото: прес-служба УЄФА

Донецький «Шахтар» зазнав першої поразки у поточному розіграші Ліги чемпіонів

У вівторок, 26-го вересня, стартували матчі 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів. Звісно, що головна увага більшості українських вболівальників була прикута до матчу групи F, в якому «Манчестер Сіті» приймав донецький «Шахтар».

Український клуб ще у першому турі довів, що не буде хлопчиком для биття, перегравши у Харкові «Наполі» (2:1). Втім, цього разу картина була іншою, адже підопічні Фонсеки грали на виїзді проти грізного суперника, який в чемпіонаті Англії наразі йде на першому місці.  Хлопці Гвардіоли за 6 турів примудрилися забити 21 гол і при цьому пропустили лише двічі, а в першому турі групового етапу ліги Чемпіонів вони без проблем на виїзді розібралися з «Феєнордом».

Тому не дивно, що букмекери вважали український клуб явним аутсайдером, тим більше, що «Шахтар» цього разу грав на виїзді, а у єврокубкових домашніх матчах «містяни» не програвали вже 10 матчів поспіль. Щодо втрат, то вагомі вони були в обох команд: у «Шахтаря» через скандал із допінгом пропускав матч капітан донецького клубу Дарійо Срна. Втратив капітана і «Сіті» - не зміг взяти участь у матчі Венсан Компані, однак йому завадила травма.

Вже на початку першого тайму «Манчестер Сіті» на правах господаря взяв ініціативу у власні ноги, однак якихось гострих моментів команда на старті не створила. Гості впевнено оборонялися і також не забували про контратаки. Обидві команди показували доволі рівну гру, а цікавіше почалося ближче до середини тайму.

6Фото: ФК Шахтар

Перший дзвіночок біля воріт П'ятова пролунав аж на 30-й хвилині, коли після обрізки Фреда Де Брюйне вийшов один на один з П'ятовим, але пробив повз ворота. «Шахтар» через дві хвилини відповів непоганим пострілом з-за меж карного від Марлоса, однак Едерсон у класному стрибку загрозу нівелював. Доволі рівна гра відобразилася і в цифрах, лише 51 на 49 відсоток володіння м'ячем на користь англійського клубу, що нетипово для манери гри Гвардіоли.

За 5 хвилин до перерви команди ще один раз обмінялися гострими моментами: за «Шахтар» міг відзначитися Ордець, який не зміг замкнути передачу зі штрафного, а у складі «Сіті близький до голу був Сане, який з вбивчої позиції пробив поруч зі стійкою воріт П'ятова. У результаті підопічні Фонсеки витримали тиск англійського гранду і на перерву команди пішли за рахунку 0:0.

На жаль, вже на початку другого тайму господарі поля таки відкрили рахунок: обрізка «Шахтаря» у центрі поля під час поперечної передачі завершилася стрімкою контратакою англійського гранду, яка закінчилася потужним ударом з лінії карного від Де Брюйне - без шансів для П'ятова.

8Фото: ФК Шахтар

Не пройшло і 10-ти хвилин, як забивати міг Агуеро, однак П'ятов цього разу команду свою врятував, відбивши удар впритул від аргентинського форварда. Було помітно, що після пропущеного голу «гірники» стали часто обрізатися і програвати боротьбу, а «Сіті» продовжував насідати на ворота українського клубу.

Донецький клуб інколи відповідав контратаками, але до ударів справа так і не доходила - Едерсон був без роботи. У свою чергу моменти в англійського клубу стали виникати ще частіше - то Ісмаїлі заблокує потужний постріл все того ж Де Брюйне, то Стерлінг з 7-ми метрів не влучає у порожні ворота після прострілу партнера.

На 72-й хвилині нерви трохи не витримали в Ордеця, який у власному карному збив Сане. Арбітр показав на 11-ть метрів, втім, Агуеро не зміг з точки переграти П'ятова. Через чотири хвилини «Шахтар» провів контратаку, яка повинна була завершитися 11-метровим вже у ворота господарів поля, але арбітр не побачив відверту гру рукою у власному карному від Стоунза після прострілу від Ісмаїлі.

Цей непризначений пенальті у підсумку і залишився останнім шансом «Шахтаря» відновити паритет на табло. У свою чергу «Манчестер Сіті» вже на 90-й хвилині забив другий гол - тут зіграла заміна від Гвардіоли: Бернарду Сілва спокійно пронісся флангом і виконав передачу під удар Стерлінгу, який від поперечини відправив м'яч у сітку воріт П'ятова.

У підсумку гра так і завершилася з рахунком 2:0, а донецький клуб зазнав першої поразки у поточному розіграші Ліги чемпіонів, однак назвати ганебним цей програш язик не повернеться. З такою грою «гірники» мають непогані шанси для виходу з групи. В іншому матчі групи «Наполі» з рахунком 3:1 переміг Феєнорд» Після 2 турів лідером з 6-ма очками став «Ман Сіті», «Шахтар» та «Наполі» мають по 3 бали, в активі «Феєнорда» - 0. 

У 3-му турі групового етапу чемпіон України зустрінеться на виїзді з чемпіоном Нідерландів - «Феєнордом». Матч відбудеться 17-го жовтня.

Ліга чемпіонів з футболу

Матчі 2-го туру

Група F

«Манчестер Сіті» (Англія) - «Шахтар» (Донецьк, Україна) 2:0 (0:0)

Голи: 1:0 - де Брейне (48), 2:0 - Стерлінг (90)

Нереалізований пенальті: Агуеро (72)

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Стоунз, Отаменді, Вокер, де Брейне, Сане, Делф, Фернандіньо, Сільва (Гюндоган, 81), Агуеро (Бернарду Сілва, 85), Габріел Жезус (Стерлінг, 54)

«Шахтар»: П'ятов, Ордець, Ісмаїлі, Бутко, Ракицький, Степаненко, Фред (Коваленко, 90), Тайсон, Марлос (Дентіньо, 78), Бернард (Петряк, 89), Феррейра

Попередження: Ордець (66)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: