Окремі українські спортсмени мають проблеми з поверненням додому із закордонних зборів

Окремі українські спортсмени мають проблеми з поверненням додому із закордонних зборів
В'ячеслав Тиртишник дав вичерпну аналітику по тих атлетах, які за кордоном
Іван Вербицький

Наразі найзаплутаніша ситуація з Ольгою Ляховою

25 березня Міністерство молоді та спорту України видало Наказ про термінове зупинення всіх закордонних зборів та повернення з них всіх вітчизняних спортсменів, тренерів та інших фахівців до України.

Інформацією про повернення наших легкоатлетів поділився з прес-службою ФЛАУ головний тренер збірної України В’ячеслав Тиртишник.

«Передусім скажу, що мова не йде проте, що збори зупиняються, а хто не може відразу з них повернутися – мають розв’язувати цю проблему самостійно і фінансування їхнього перебування за кордоном припиняється, - каже пан В’ячеслав. – Стоїть завдання повернути, але якщо з якихось причин збір ще якийсь час триватиме, то він завершиться по факту повернення конкретного спортсмена, тренера чи фахівця.

На цей час для всіх, хто знаходиться в турецькій Анталії, заброньовані авіаквитки на 26 та 27 березня. Ті, хто перебувають в Польщі найближчими днями будуть повертатися в Україну наземним транспортом – або власним автомобільним, або іншим.

Найбільша проблема щодо цього з тими атлетами, які перебувають в Португалії та Киргизстані. Ні з Лісабона, ні з Бішкека літаків в Україну поки що не має. Стосовно португальської столиці, на мій погляд, вони найближчим часом будуть, оскільки в цій країні вистачає наших співвітчизників, і незабаром буде прийняте рішення про організацію рейсу. В обох країнах ми вкотре зв’язалися з нашими посольствами та ще раз повідомили їх, що там знаходяться наші атлети і їм потрібно повертатися додому. Також з офісу ФЛАУ направлено листа на Міністерство закордонних справ і копія на Мінмолодьспорту щодо нашої ситуації і з проханням вжити відповідних заходів.

Також українські легкоатлети перебувають на зборах в Кенії та Південно-Африканській республіці. У Ольги Ляхової, яка тренується в Кенії, збір поки що триває, і вона наразі не бачить способу повернутися додому. Всі, хто знаходився в ПАР, мали звідти вже вилетіти Турецькими Авіалініями. Були певні проблеми, оскільки Стамбул не приймав транзитних пасажирів. На цей момент (25 березня, 19:00) в мене не має ще підтвердженої інформації, що наші вже знаходяться в літаку і летять до Туреччини. Але сподіваюся, що вони все ж таки наразі по дорозі до Стамбула. Там на них очікує стикування з авіарейсом, який доправить їх в Україну».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: