Перед матчем «Чорноморець» - «Шахтар» пом'янули померлу напередодні легенду одеського футболу

Перед матчем «Чорноморець» - «Шахтар» пом'янули померлу напередодні легенду одеського футболу
Олександр Руга прожив 86 років
Офіційний сайт ФК Чорноморець

Олександр Руга прожив 86 років

Матч 20-го туру української Прем'єр-ліги між «Чорноморцем» і «Шахтарем» в Одесі розпочався з хвилини мовчання. Учасники зустрічі і близько 12-ти тисяч глядачів пом'янули відомого одеського футболіста і тренера Олександра Ругу, котрий пішов з життя 22 лютого, у 86-річному віці.

Олександр (або Револьд) Руга народився 5 вересня 1932 року в Одесі. Футбольні університети осягав в міських командах Палацу піонерів, «Динамо», «Спартака». У 1952-му став чемпіоном України і СССР (у складі юнацької збірної республіки).

З 1953-го по 1958 роки провів більше 100 офіційних матчів за «Чорноморець» («Металург», «Харчовик»). Виступав на позиції крайнього оборонця. Потім повністю присвятив себе вихованню футбольної зміни, ставши одним з найкращих дитячо-юнацьких тренерів Одеси.

Працював у СДЮШОР «Чорноморець» (1963-1978, був одним з ініціаторів створення в Отраді спортивного комплексу клубної школи. Виховав десятки відомих футболістів, серед яких Сергій Жарков, Олександр Скрипник, Ігор Буланкін, Юрій Горячев, Сергій Романенко, Юрій Букель і багатьох інших.

18-го вересня 2017 року на Алеї футбольної слави поруч за стадіоном «Чорноморець» була відкрита іменна «зірка» на честь Олександра Руги.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: