Спортсменам на Тернопіллі попри рекомендації Кабміну заборонили тренуватися віддалено

Спортсменам на Тернопіллі попри рекомендації Кабміну заборонили тренуватися віддалено
Ольга Ляхова заступилася за спортовців на Тернопіллі
Фото - Instagram Ольги Ляхової

Легкоатлетка Ольга Ляхова стверджує, що відповідне рішення походить від керівниці управління освіти і науки Тернопільської області

Дворазова чемпіонка ІІ  Європейських ігор Ольга Ляхова, котра нещодавно змусила вибачатися керівництво Федерації легкої атлетики України, звернула увагу в себе у «Фейсбуку» на нехлюйське ставлення до спорту освітянами Тернопільської області

«У Тернопільській області в Зборівському спорті біда. Через чиновника, - пише Ольга Ляхова. - Начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА місіс Хома (пряма мова – прим.), рекомендувала своїм листом: заборонити шкільним установам, включаючи спорт, займатися і тренуватися віддалено.

khomaОльга Хома

А це означає, що тренери не можуть відправляти дітям домашні завдання по інтернету. А тренерів-викладачів переводять на дві третіх від голого окладу».

Ольга Ляхова закликала спортивних чиновників у Києві не залишатися осторонь і вплинути: «Зверніть увагу на цю, на перший погляд, невеличку проблему. Але все ж таки проблему глобальну, оскільки нам потрібна здорова нація. Як діти, які сидять на карантині кілька місяців, зможуть тренуватися, залишаючись удома? А як тренера, які і без того працюють за копійки? У Тернопільській області їх хочуть ще позбавити ще й цього? Звертаюся до всіх, хто може допомогти в цій проблемі. Прошу розглянути ситуацію в Тернопільській області, наскільки правильно місцеві чиновники платять тренерам-викладачам згідно тарифікації і відповідно до законів України та з листом міністра молоді і спорту Гутцайта (вочевидь мова про дозвіл тренуватися на відкритому повітрі - прим.)

Зауважимо, що уродженка Рубіщного на Луганщині Ольга Ляхова, яка зараз живе і тренується в Кременчуку на Полтавщині, має стосунок до Тернопілля, оскільки є студенткою Тернопільського національного економічного університету.

Ольга Хома очолює управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації з того часу, як ОДА з квітня 2015 року очолив Степан Барна. Після зміни керівництва пані Хома посаду зберігала.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: