Український борець започаткував спеціальний приз пам'яті своєї дружини

Український борець започаткував спеціальний приз пам'яті своєї дружини
Перший приз Рейчел Ґланц отримав запоріжець Жора Абовян
Запорізький спорт

Перший такий приз отримав борець збірної України Жора Абовян

Оригінальний трофей з’явився віднедавна в українській боротьбі. Вихованець запорізької борцівської школи Григорій Ґланц, який зараз мешкає у США, вирішив вшанувати пам’ять своєї дружини призом, який вручатимуть найяскравішим майстрам на чемпіонатах і кубках України. Про це розповів інструктор-методист запорізької Школи вищої спортивної майстерності Валерій Смирнов.

«Торік нашого земляка, майстра спорту СССР з греко-римської боротьби, нині громадянина США Ґреґорі Ґланца спіткало горе. Скорботна звістка про смерть його дружини Рейчел застала нашого друга на шляху додому в Маямі. Григорій дуже важко пережив втрату найближчої і найдорожчої йому людини.

Минуло кілька місяців і ми дізналися про його зовсім несподіване для нас і зовсім нове в історії греко-римської боротьби увічнення пам'яті близької людини.

Григорій заснував Кубок Рейчел Ґланц, який разом із грошовим додатком відтепер і щорічно буде вручатися одному з найпомітніших учасників чемпіонатів і Кубків України з греко-римської боротьби, починаючи з 2020 року. Перший приз вже був вручений «Накращому запорізькому борцю» за підсумками виступів у 2019 року Жорі Абовяну. Наступний буде вручений у травні 2020 року на Кубку України в Запоріжжі.

Розповідаю про це ексклюзивне рішення мого друга в День закоханих і можливо, цей приклад слугуватиме прикладом про заснування призів для українських спортсменів і тренерів, присвячених пам'яті близьких нам людей, які відійшли у Вічність.

Вічна і світла пам'ять Рейчел! І мир і спокій в серці нашого друга Ґреґорі Ґланца! Григорію, дякую! Ти справжній! Нехай Господь благословляє тебе!» - пише Валерій Смирнов.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: