Віталій Кличко дав старт і сам узяв участь у благодійному «Пробігу під каштанами»

Віталій Кличко дав старт і сам узяв участь у благодійному «Пробігу під каштанами»

Усі зібрані кошти підуть на на порятунок маленьких пацієнтів із вадами серця

Мер Києва Віталій Кличко дав старт і взяв участь у 26-му благодійному «Пробігу під каштанами».

Захід відбувся під гаслом «Біжу заради маленьких сердець», інформує прес-служба очільника столиці України.

Кличко зазначив, що бере участь у «Пробігу під каштанами» не вперше і з радістю долучається до подібних акцій.

«Це добре, що у таких акціях бере участь велика кількість киян. Цьогоріч до пробігу долучилася рекордна кількість прихильників здорового і бадьорого способу життя – більше 13 тисяч осіб. Мені і як меру, і як спортсмену приємно, що Київ стає більш спортивним, більш активним», - додав Кличко.

Він зауважив, що пробіг є благодійним. Кошти збирають на порятунок маленьких пацієнтів із вадами серця – на придбання необхідного устаткування для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

«Тільки минулого року благодійний «Пробіг під каштанами» зібрав 1,5 млн гривень, за які придбали необхідне медобладнання. І врятували не одне дитяче життя», - наголосив мер столиці.

Кличко також зауважив, що «Пробіг під каштанами» відкриває можливості продемонструвати свою активність і небайдужість не тільки професійним спортсменам, а й усім мешканцям столиці різного віку – від дітей до людей похилого віку. А також – людям з обмеженими фізичними можливостями.

«Я пишаюсь тим, що Київ має імідж спортивного міста і кожного року у столиці відбувається багато спортивних змагань, зокрема і міжнародного рівня», - підкреслив Кличко.

Після пробігу мер вручив нагороди учасникам забігу мужніх, учасникам з ДЦП, спортсменам та найчисельнішій команді. Усього у програмі п’ять забігів: для спортсменів, забіг мужніх, пробіг у ходунках, дитячий забіг і благодійний.

«Пробіг під каштанами» – наймасштабніша спортивно-благодійна акція в Україні. Відбувається щорічно, починаючи з 1993 року. Останніми роками кошти спрямовуються на придбання життєво необхідного медичного обладнання для Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Починаючи з 2002 року учасники «Пробігу під каштанами» зібрали понад 437 000 доларів, на які було закуплено необхідні клініці обладнання та витратні матеріали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: