Володимир Кличко та посол Японії відкрили гандбольний зал у Броварах (фото)

Володимир Кличко та посол Японії відкрили гандбольний зал у Броварах (фото)
Володимир Кличко та посол Японії

Зал у Броварському вищому училищі фізичної культури відкрився після капітального ремонту

Відомий чемпіон з боксу, співзасновник Klitschko Foundation Володимир Кличко разом з послом Японії в Україні Шігекі Сумі відкрив після капітального ремонту гандбольний зал у Броварському вищому училищі фізичної культури.

Реконструкція приміщення відбулася за рахунок гранту від уряду Японії та коштів, виділених Klitschko Foundation у межах проекту «Старт до успіху», йдеться у прес-релізі, який отримав «Главком».

Під час відкриття оновленого залу Володимир Кличко подякував посольству й уряду Японії за підтримку українського спорту та звернувся до вихованців Броварського училища.

«Сьогодні чудовий день, адже я повернувся в училище, у якому колись і сам навчався, яке стало для мене справжньою «школою життя». Не так давно я був одним із вас, навчався тут і також боровся за свою мрію. Тому можу з упевненістю сказати, що у житті немає нічого неможливого. Головне – наполегливо йти до своєї мрії. І я надзвичайно вдячний пану послу й уряду Японії за підтримку українських молодих спортсменів, які тепер можуть досягати нових висот у спорті», - зазначив він.

У свою чергу, Шігекі Сумі зазначив, що уряд Японії і надалі підтримуватиме розвиток спорту в Україні.

«У березні цього року ми підписали угоду про співробітництво з Фондом, і я дуже радий, що вже за сім місяців нам вдалося реалізувати проект з реконструкції гандбольного залу у цій школі. І я сподіваюся побачити випускників цього закладу на Олімпійських іграх-2020 у Токіо. Бажаю вам успіхів і перемог», - наголосив посол.

За словами директора Klitschko Foundation Аліни Носенко, за 15 років діяльності в Україні, Фонд багато співпрацює з українським і міжнародним бізнесом та іншими неурядовими організаціями, але грант від іноземного уряду отримав вперше.

«На реконструкцію гандбольного залу витратили 2,9 млн грн. 2 млн грн надав уряд Японії, і майже мільйон виділив Фонд. Загалом же, з 2003 року, коли ми почали підтримувати училище, Фонд вже інвестував близько 5 млн грн у реконструкцію, ремонт і закупівлю спорядження для його вихованців. І ми продовжимо підтримувати Броварське училище і надалі», - розповіла вона.

Під час оновлення гандбольного залу та прилеглих приміщень замінили вікна та двері, відремонтували підлогу, встановили нові систем освітлення й опалення. Після завершення усіх робіт Фонд пройшов незалежний аудит.

З часу заснування Броварського вищого училища фізичної культури 52 його вихованця брали участь в Олімпійських іграх і завоювали 10 медалей. Серед іменитих випускників закладу: Володимир Кличко, Олег Лісогор, Валентина Шевченко, Сергій Бреус та інші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: