«Динамо» - «Скендербеу» 3:1. Вольова перемога Хацкевича

«Динамо» - «Скендербеу» 3:1. Вольова перемога Хацкевича
Фото: ФК «Динамо» Київ

«Динамо» здобуло три очки в домашньому матчі проти албанців завдяки ударному другому тайму

У четвер, 14-го вересня київське «Динамо» стартувало у груповому етапі Ліги Європи. На підопічних Хацкевича чекав явний аутсайдер групи албанський клуб «Скендербеу». Наставник столичного клубу залишив в запасі Шепелєва та Морозюка, натомість дав зіграти фланговому захиснику Піваричу та Дерлісу Гонсалеу, який останнім часом був не у кращих фізичних кондиціях.

«Динамо» почало матч на правах господарів поля, а суперник у свою чергу був і не проти грати 2-м номером. Цікаво, що саме гра на контратаках і принесла згодом перші дивіденди підопічним Іліри Даї. Перша ж контратака на 13-й хвилині матчу завершилася небезпечним ударом з лінії карного від Соу - м'яч пролетів у сантиметрах від лівої стійки воріт Коваля.

«Динамо» відповіло через три хвилини, однак Циганкову після пасу у карний від Гармаша завадив пробити в останній момент захисник, а позиція була просто вбивча. На 17-й хвилині Циганков вирішив перевірити голкіпера суперника ударом здалеку - на жаль, занадто неточно.

2_01

Ще один вбивчий момент кияни мали на 28-й хвилині, коли після навісу у карний зі штрафного поруч зі стійкою головою відправив м'яч Віда. Тут зіграла приказка не забиваєш ти - забивають тобі: друга контратака за матч від «Скендербеу» завершилася несподіваним голом на 38-й хвилині від гостей - це Музака класним ударом здалеку вразив ворота Коваля, який дещо запізнився зі стрибком.

«Динамо» до перерви намагалося відновити паритет, але удари Мбокані та Циганкова у ціль не влучили і команди під свист вболівальників на адресу господарів поля пішли на перерву. Чесно кажучи, доволі несподіваний результат першої половини гри. Втім, у перерві тренерський штаб столичного клубу провів «теплу» бесіду з гравцями і вже у другому таймі вболівальники на НСК побачили зовсім інше «Динамо».

Вже на 47-й хвилині новоспечений капітан столичного клубу Сергій Сидорчук красивим дальнім ударом вперше за матч змусив капітулювати 39-річного голкіпера Скендербеу Шехі. А ще через три хвилини вийшовший на заміну замість Гармаша Мораєс вдало замкнув простріл від Гонсалеса і вивів киян вперед.

3

Гості після такого нокдауну так і не відійшли. «Динамо» повністю взяло гру під свій контроль, створюючи момент за моментом, албанці у свою чергу змушені були лише захищатися. На 64-й хвилині під час подачі з кута поля у власному карному правила проти Кадара порушив Міці. Вирок виконав Мбокані, хоча голкіпер «Скендербеу» був близьким до того, щоб удар парирувати, але не вийшло - 3:1.

Після 3-го голу господарі трохи збавили оберти, однак моменти біля воріт Шехі продовжували виникати, варто згадати і класний удар зі штрафного на 82-й хвилині від Морозюка, який змінив на полі Циганкова, однак голкіпер «Скендербеу» зміг перевести м'яч на кутовий. Гості у свою чергу нічим небезпечним так і не відповіли. У підсумку вольова перемога підопічних Хацкевича, які з трьома набраними балами очолили групу F, адже в паралельному матчі «Янг Бойз» та «Партизан» зіграли внічию 1:1.

Ліга Європи з футболу

Матчі 1-го туру

Група B

«Динамо» (Київ, Україна) - «Скендербеу» (Албанія) - 3:1 (0:1)

Голи: 0:1 - Музака (38), 1:1 - Сидорчук (47), 2:1 - Мораєс (50), 3:1 - Мбокані (65, пен)

«Динамо»: Коваль, Хачеріді, Піварич, Віда, Кадар, Циганков (Морозюк, 70), Буяльський, Сидорчук, Гармаш (Мораєс, 46), Мбокані, Гонсалес (Гусєв, 82)

«Скендербеу»: Шехі, Радаш, Османі (Гавазай, 60), Міці, Яшаніца (Аліті, 68), Діта, Музака, Ліляй, Вангелі, Аденії (Сахіті, 76), Соу

Попередження: Гонсалес (23), Музака (41), Вангелі (57), Міці (64), Буяльский (72), Радаш (89)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: