Ентоні Джошуа захистив титули, відібрані у Володимира Кличка (фото, відео)

Ентоні Джошуа захистив титули, відібрані у Володимира Кличка (фото, відео)

Британець у першому захисті здолав Карлоса Такама

У суботу, 28 жовтня, пізно ввечері Ентоні Джошуа (20-0, 20 КО) на переповненому стадіоні у Кардіффі захистив титули чемпіона світу за версіями IBF, WBA та IBO у бою з камерунцем Карлосом Такамом (35-4-1, 27 КО). Арбітр зупинив бій у 10-му раунді, зафіксувавши перемогу британця технічним нокаутом.

Нагадаємо, що спочатку Джошуа мав битися з Кубратом Пулевим, але обов'язковий претендент з Болгарії через травму, яку він отримав на тренуванні за два тижні до бою, відмовився від запланованого поєдинку. Тоді і стало відомо, що у ринг вийде 36-річний француз камерунського походження Карлос Такам. Останній зазнав трьох поразок у ринзі у зустрічах з Джозефом Паркером, Олександром Повєткіним і Грегорі Тоні.

Звичайно, розраховувати на те, що претендент створить багато проблем Ентоні не доводилося. Чемпіон з перших секунд зайняв центр рингу, не особливо форсуючи події. Загалом, у перших раундах боксери діяли обережно. Якщо від Такама іншого очікувати навряд чи можна було, то від Джошуа хотілося бачити більше ініціативи.

Щоправда, у другій трихвилинці господарю рингу вдалося лівим хуком струсонути супротивника, але добивати того Ентоні не став. Третій раунд виявився дуже інертним. Проте стало помітно, що Такам почав втомлюватися. Все-таки у нього було тільки два повноцінних тижня для підготовки до такого важливого та важкого протистояння.

У четвертому раунді, нарешті, Джошуа почав боксувати активніше, діставши Карлоса кількома прицільними ударами. І цілком можливо, що на цьому все могло завершитися, адже після одного з влучань Такам похитнувся, але все ж втримався від того, аби не впасти на п’яту точку. Рефері відрахував нокдаун за 12 секунд до завершення трихвилинки. Камерунець за цей час відійшов, а гонг врятував його від наступних атак чемпіона.

Окрім того, у Такама з’явилося розсічення над правим оком. На початку п’ятого раунду Джошуа кинувся в атаку, щоби довершити справу, яку розпочав кількома хвилинами раніше. Однак Карлос стримав намагання британця, і сам кілька разів точно влучив у суперника.

У шостому раунді камерунець взагалі вирішив діяти агресивно. І це у нього, до слова, навіть виходило. Ентоні, напевне, не очікував такої зухвалості від претендента. І тільки ближче до гонгу Джошуа повернув собі ініціативу, провівши декілька вдалих дій. Схожа ситуація була й у наступній трихвилинці. І знову кінцівка залишилася за британцем, незважаючи на спроби Такама.

У наступних раундах Карлос почав опускати руки, запрошуючи Джошуа атакувати його. Чемпіон на такі провокації не звертав уваги, а тримав захист. Ентоні розумів, що перевага за очками на його боці, і з кожною секундою та кожним наступним влучанням він наближався до перемоги. А рефері у перервах між раундами навіть інколи підходив у кут камерунця, щоб переконатися, що розсічення не є серйозним, і той може продовжувати поєдинок.

Можливо, бій так і протривав би всі 12 раундів, але у перебіг втрутився все той же рефері. Такам, діючи з опущеними руками, пропустив серію ударів від Джошуа. Рефері вирішив зупинити поєдинок, поміркувавши, що у Карлоса не залишилося більше сил. Сам же претендент відразу ж почав доводити судді супротивне, а стадіон зустрів таке рішення гулом і свистом. Як би там не було, а Джошуа переміг технічним нокаутом у 10-му раунді та відстояв свої титули, які він відібрав у Володимира Кличка.

Після бою обидва боксери заявили, що не зрозуміли рішення рефері. Зокрема, Такам попросив реванш у чемпіона: «Жодного поняття, навіщо рефері зупинив бій. Вважаю, що йому не варто було цього робити. Тепер же мені залишається просити реванш у Джошуа». Ентоні зауважив, що хотів завершити бій нокаутом, але втрутився суддя: «Я методично розбивав його, але у справу втрутився рефері та зупинив бій. Шкода, адже всі хотіли побачити нокаут, чого прагнув і я».

Зауважимо, тренер Джошуа Роберт МакКрекен розповів, що у 2018 році британський суперважковаговик планує стати абсолютним чемпіоном, відібравши відсутні регалії у Діонтея Вайлдера (WBC) і Джозефа Паркера (WBO).

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: