Жіноча збірна України з тенісу в Канаді: без Світоліної, але не без шансів на успіх

Жіноча збірна України з тенісу в Канаді: без Світоліної, але не без шансів на успіх
Жіноча збірна України з тенісу: Ольга Савчук, Леся Цуренко, Катерина Бондаренко та капітан команди Михайло Філіма
Фото: ukrtennis.com

На українських тенісисток очікує складний поєдинок в далекій Канаді

Вже завтра, 21 квітня, жіноча збірна України з тенісу розпочне свій виїзний поєдинок Кубку Федерації проти збірної Канади. Наші дівчата будуть змагатися за право залишитися в Другій світовій групі. Однак, варто зазначити, що в ситуації, яка склалася, теж є свої нюанси. ITF, яка займається проведенням турніру, вже в серпні цього року на своєму конгресі може прийняти рішення про реформу змагань. Сьогодні еліта жіночого командного тенісу поділена на дві групи, в кожній з яких знаходяться по вісім збірних. Представниці Першої світової групи безпосередньо ведуть боротьбу за титул. В ITF є намір об'єднати дві групи в одну, в якій 16 команд вже з 2019 року будуть змагатися за чемпіонство. Отже, гра проти Канади може стати для збірної України поєдинком за потрапляння до еліти світового жіночого командного тенісу.

Як і в минулому поєдинку проти австралійок, який завершився поразкою наших дівчат, географічне розташування суперниць завадило нашій команді зібрати оптимальний склад. Головна зірка нашої збірної Еліна Світоліна готується до старту грунтового сезону. Для неї він розпочнеться вже наступного тижня в німецькому Штутгарті. Саме тому Еліна вирішила відмовитися від тривалого авіаперельотуз одного континенту на інший.

За відсутності Світоліної лідером нашої збірної в цьому поєдинку буде 41-а ракетка світу Леся Цуренко. Вона напередодні поїздки до Канади мала проблеми зі здоров'ям, але вже в Монреалі Леся заявила, що всі негаразди позаду і вона готова битися за честь країни. Окрім неї тренерський штаб українок викликав на цю гру Катерину Бондаренко (№78 у рейтингу WTA) та фахівця з парного тенісу Ольгу Савчук.

Наші ж суперниці зуміли зібрати на домашній поєдинок свій оптимальний склад. Головна зірка Канади Ежені Бушар вперше, починаючи з 2015 року, приїхали грати за свою країну. Також до складу наших суперниць увійшли Франсуаза Абанда (№129 у рейтингу WTA), Б’янка Андрееску (№206) і десята ракетка світу у парному рейтингу Габріела Дабровськи.

Формула успіху для збірної України

Поєдинок обіцяє бути складним для наших дівчат. З однієї сторони, наші лідери Бондаренко та Цуренко мають вищий особистий рейтинг ніж всі представниці збірної Канади. Однак, лідерка канадійок 24-річна Ежені Бушар у 2014 році була 5 тенісисткою світу та фіналісткою Вімблдону. Так, Бушар протягом останніх років не демонструє стабільної гри та, навіть, випала з ТОП-100 рейтингу WTA, займаючи сьогодні лише 117 місце. Але, не зважаючи на все це, Ежені має шалений потенціал та здатна обіграти будь-яку тенісистку світу. Крім того, 21-річна Абанда особливо успішно виступає саме в поєдинках Кубку Федерації, де вона неодноразова здобувала перемоги над більш рейтинговими суперницями.

Разом з тим, не слід також і недооцінювати шанси наших дівчат на успіх. Леся Цуренко проводить доволі успішний сезон, поєдинки в Канаді проходитимуть на харді, який є зручним покриттям для неї. Вона здатна обіграти і Бушар, і, тим більше, молоду Абанду. 

Другий номер нашої команди досвідчена Катерина Бондаренко за своїм рівнем гри на сьогодні також є сильнішою за другого номера канадійок. На руку нашим дівчатам буде і сьогоднішній стан Бушар. Яка, потенційно, хоча і є, як вже зазначалося, тенісисткою світового класу, але за своїм нинішнім рівнем гри навіть не входить до ТОП-100 рейтингу WTA.

Тож, якщо підсумовувати зазначене вище, то формула успіху для наших дівчат виглядає наступним чином. Лесі Цуренко та Катерині Бондаренко цілком до снаги обіграти Франсуазу Абанду. Третє ж переможне очко обидві з наших дівчат можуть здобути в поєдинку проти лідерки суперниць Бушар. Кращими шанси на перемогу в поєдинку проти Ежені будуть в Лесі Цуренко, але і Катерина Бондаренко також має дати бій нестабільній зірці господарок.

Якщо рахунок в зустрічі стане 2:2, то вирішальною в цьому протистоянні буде парна гарна. Легко спрогнозувати, що в ній візьмуть участь парні фахівці Дабровськи та Савчук. А от хто зіграє разом з ними - це вже буде залежати від фізичної форми дівчат після двох днів боротьби. Разом з тим, в такому поєдинку наші тенісистки однозначно не будуть аутсайдерами, адже і Цуренко, і Бондаренко мають доволі успішний досвід гри саме в парі.

Отже, варто побажати нашим дівчатам успіху в далекій Канаді, щоб вже в 2019 році наша команда, яка має потенційно надзвичайно сильний склад, мала змогу змагатися за перемогу в Кубку Федерації.

Артем Худолєєв, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Олександр Пересунько. Фото xsport.ua
Молодий український хокеїст розповів, як мріє опинитися в НХЛ
Наступні іспити для жіночої збірної України з футзалу відбудуться в Італії
Наступні іспити для жіночої збірної України з футзалу відбудуться в Італії
Фото: УХЛ
Збірна України з хокею у товариському матчі поступилася Угорщині
Тенісистка Ежені Бушар - красуня з Канади, яка полюбляє відверті фотосесії
Тенісистка Ежені Бушар - красуня з Канади, яка полюбляє відверті фотосесії
Міністерство спорту України скасувало заборону на участь спортсменів в турнірах на території Росії?
Міністерство спорту України скасувало заборону на участь спортсменів в турнірах на території Росії?
Талісманом баскетбольного Чемпіонату світу-2019 обрано магічного дракона (відео)
Талісманом баскетбольного Чемпіонату світу-2019 обрано магічного дракона (відео)
Лідер збірної України Леся Цуренко
Українські тенісистки провели тренування перед відповідальним поєдинком Кубка Федерації
Українські тенісистки виграли титули на юніорських турнірах в Албанії та Хорватії
Українські тенісистки виграли титули на юніорських турнірах в Албанії та Хорватії
Фото з ФХУ
Хокейна збірна України у товариському матчі програла команді Польщі
Дата публікації новини: