«Ліверпуль» розгромив «Рому» в першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів

«Ліверпуль» розгромив «Рому» в першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
Фото: УЄФА

Команди влаштували «гольовий парад» на «Енфілді»

У вівторок, 24 квітня, відбувся один з перших півфінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА, в якому зустрічалися «Ліверпуль» та «Рома». Всі букмекери перевагу у першому матчі віддавали саме англійському клубу, хоча не варто було забувати камбек римлян у протистоянні на чвертьфінальній стадії проти «Барселони». Тоді в Іспанії «Барселона» здобула впевнену перемогу над «Ромою» з рахунком 4:1, однак на виїзді була бита – 0:3, що і дозволило пройти у півфінал саме італійському клубу.

Дещо схожий сценарій вболівальники могли спостерігати і у першому матчі 1/2 фіналу. Команди вже з перших хвилин обмінялися гострими моментами: на гострий удар від Стротмана на другій хвилині матчу «Ліверпуль» відповів пострілом від Салаха – в обох епізодах впевнено зіграли обидва голкіпери. На п'ятій хвилині господарі поля таки занесли м'яч у сітку воріт італійського клубу, однак Фірміно зробив це з офсайду, а ще через дві хвилини щільного удару завдав Окслейд-Чемберлен, однак і тут голкіпер Аллісон намертво забрав м'яч.

Після такого обміну моментами команди дещо заспокоїлися. Цікаво, що грати другим номером вирішили саме господарі, а гості у свою чергу заволоділи ініціативою. «Рома» більше володіла м'ячем, однак до гольового моменту справа дійшла ближче до середини тайму, коли Коларов з дальньої відстані потужним пострілом ледь не увігнав снаряд у «дев'ятку» воріт англійського клубу, однак Каріус врятував свою команду, перевівши м'яч у поперечку воріт.

Після такого «холодного душу» мерсисайдці наче прокинулися. Команда Клоппа видала просто ударний відрізок. На 29-й хвилині команда з Англії вийшла два в два на ворота суперника, однак в завершальній стадії Мане запустив м'яч над поперечкою, а ще через дві хвилини сенегалець вже після шикарного пасу Фірміно повторив схожий постріл «на трибуни».

На 31-й хвилині Аллісон врятував свою команду після удару з гострого кута від Салаха. Ще через три хвилини «Ліверпуль» знову забив з офсайду, однак трохи згодом старання підопічних Клоппа таки принесли дивіденди його команді: Джеко втратив м'яч біля власного карного, цим скористався Салах, який змістився ближче до воріт та феноменальним ударом відправив м'яч у ворота Аллісона.

А вже на 38-й хвилині захисник «червоних» Ловрен перевірив на міцність поперечку воріт «Роми», завдавши небезпечного удару головою. Справа йшла до другого голу, і він таки відбувся під перерву: Салах та Фірміно обігралися між собою, у підсумку єгиптянин вийшов один на один з Аллісоном та майстерно його перекинув – 2:0.

На старті другого тайму «Рома» швидко намагалася скоротити відставання, пішовши великими силами вперед, але на підступах до карного суперника у підопічних Ді Франческо не клеїлося. У свою чергу господарі поля доволі впевнено грали другим номером, а на 57-й хвилині організували контратаку, яка завершилась голом Мане. У цьому епізоді було помітно, що сенегалець був у мінімальному в офсайді, однак боковий арбітр гол зарахував.

Після такого розвитку подій італійський клуб зовсім зніяковів. «Ліверпуль» у свою чергу на крилах успіху продовжив облаву на ворота Аллісона, що завершилося ще у два забитих м'ячі від Фірміно. Тут питання до захисників «Роми», які банально не встигали накривати суперника у власному карному. Другий гол Фірміно взагалі забив головою, що для нього явище доволі рідкісне. 

Втім, за рахунку 5:0 господарі поля явно втратили концентрацію, чим гості і скористалися. За дев'ять хвилин до завершення основного часу підопічні Клоппа примудрилися пропустили двічі: на 81-й хвилині Джеко потужним пострілом зробив рахунок 5:1, а ще через чотири хвилини Перотті реалізував пенальті, який за гру рукою у власному карному заробив Мілнер. Під завершення матчу італійці намагалися забити третій гол, і були до того близькими, однак потужний удар Джеко над поперечкою та гострий постріл від Наїнгголана, який на себе прийняв захисник, не дали цього зробити.

У підсумку – 5:2 на користь «Ліверпуля». Хитка інтрига на матч-відповідь, який відбудеться 2 травня в Римі, таки залишається.

Ліга чемпіонів УЄФА з футболу

Півфінал (перший матч)

«Ліверпуль» (Англія) – «Рома» (Рим, Італія) – 5:2 (2:0)

Голи: 1:0 - Салах (35), 2:0 - Салах (45), 3:0 - Мане (56), 4:0 - Фірміно (61), 5:0 - Фірміно (68), 5:1 - Джеко (81), 5:2 - Перотті (85, пен)

«Ліверпуль»: Каріус, Ловрен, Робертсон, Александер-Арнолд, ван Дейк, Фірміно (Клаван, 90), Окслейд-Чемберлен (Вейналдум, 18), Салах (Інгз, 75), Мілнер, Мане, Гендерсон

«Рома»: Аліссон, Манолас, Жезус (Перотті, 67), Коларов, Фасіо, Стротман, Флоренці, Ундер (Шик, 46), де Россі (Гоналон, 67), Наінгголан, Джеко

Попередження: Жезус (26), Александер-Арнолд (39), Ловрен (74), Гендерсон (85), Фасіо (88)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Автор перших двох голів у ворота Роми - Мохаммед Салах
«Ліверпуль» переграв «Рому» у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
 Ігор Акінфєєв. Фото: Eurosport
Голкіпер збірної Росії пропустив в 43-му матчі Ліги чемпіонів поспіль
Мохаммед Салах
Лідер «Ліверпуля» відкрив рахунок в матчі проти колишньої команди прекрасним ударом (відео)
Букмекери виставили шалений коефіцієнт на перемогу «Роми» в матчі з «Барселоною»
Букмекери виставили шалений коефіцієнт на перемогу «Роми» в матчі з «Барселоною»
Ліга чемпіонів. «Барселона» проти «Роми», «Ліверпуль» проти «Манчестер Сіті»: стартові склади команд
Ліга чемпіонів. «Барселона» проти «Роми», «Ліверпуль» проти «Манчестер Сіті»: стартові склади команд
Ліга чемпіонів. «Рома» та «Ліверпуль» вийшли у півфінал турніру
Ліга чемпіонів. «Рома» та «Ліверпуль» вийшли у півфінал турніру
«Ювентус» - «Реал». Фото: Getty Images
Ліга Чемпіонів. «Реал» та «Баварія» пройшли у півфінал змагань
Юпп Хайнкес
Головний тренер «Баварії» встановив унікальне досягнення у Лізі чемпіонів
Жерар Піке
Піке – не Марадона: за гол рукою гравця «Барселони» вилучили (відео)
Дата публікації новини: