Як Ломаченко доводив, що він найсильніший боксер сучасності (фотогалерея, відео)

Як Ломаченко доводив, що він найсильніший боксер сучасності (фотогалерея, відео)

Ломаченко залишається чемпіоном світу за версією WBO

У ніч на неділю, 10 грудня, на знаменитій арені «Медісон Сквер Гарден» в Нью-Йорку Василь Ломаченко на прізвисько «Хай-тек» завдав першої поразки в кар'єрі кубинцю Гільєрмо Рігондо. Цим боєм українець остаточно утвердився в статусі одного з найкращих боксерів незалежно від ваги.

Любителі боксу давно знають і цінують Ломаченка. Він настільки швидкий, що його порівнюють з головним героєм фільму «Матриці» - Нео. Далеко не всі боксери за всю історію спорту відзначилися настільки, що в їх честь назвали якийсь технічний елемент у боксі. А ось Ломаченко у свої 29 років може цим похвалитися. У лексикон любителів боксу міцно ввійшло поняття Lomachenko move - рух Ломаченка. Маються на увазі фірмові забігання українця в бік від суперника і наступний «розстріл» його щелепи збоку. Суперники знають про ці маневри, але завжди виявляються до них неготовими.

Ще одна особливість Ломаченка - його стрімкий злет в професіоналах. Він першим в історії боксу завоював титул в дебютному бою на профі-рингу: саме так в жовтні 2013 року його виграв пояс WBO International, нокаутувавши аж ніяк не слабкого мексиканця Хосе Раміреса. У другому бою Василь боровся за світовий титул з Орландо Салідо, програвши роздільним рішенням суддів. На думку більшості експертів, в тому поєдинку українець виглядав сильніше. Салідо бився настільки брудно, що був обсвистаний глядачами.

З того часу пройшло три з половиною роки. Ломаченко виграв всі вісім своїх боїв (шість достроково), став чемпіоном світу в двох вагових категоріях і придбав величезну популярність не тільки в Україні, але і США. Він побив кількох боксерів, які вважалися найсильнішими у легкій вазі, наприклад, американця Гері Рассела і Ніколаса Волтерса з Ямайки.

Останнім часом суперники один за одним відмовлялися від продовження бою з Василем десь після середини дистанції. Поєдинок з кубинцем Гільєрмо Рігондо повинен був стати для уродженця Одеської області найскладнішим випробуванням, незважаючи на помітну перевагу Василя у зрості (168 на 162 сантиметри) і ще більш помітної у віці - Гільєрмо 37 років.

0

Рігондо, як і Ломаченко, - дворазовий олімпійський чемпіон. Кубинець технічний і пластичний, але, на відміну від українця, він майстер захисту, а не атаки. Рігондо завжди діє другим номером, його бої часто виходять не надто видовищними, але завжди приносять йому перемогу. Вперше вийшло інакше - в ніч на неділю, 10 грудня.

Перше, що кинулося в очі, коли суперники почали боксувати, - гігантська різниця в габаритах. Ломаченко здавався рази в півтора більше, хоча в день бою він був важчим за свого опонента всього на три кілограми. У першому раунді Рігондо ще зумів впоратися з переважаючим його в розмірах суперником: точних ударів з жодною зі сторін майже не було, кубинець спритно ухилявся і не поступався в русі.

Але з другого раунду у рингу був один господар - Ломаченко. Він показав, що вміє в боксі абсолютно все: на далекій дистанції виглядав значно цікавіше і небезпечніше суперника, хоча у Рігондо довший розмах рук (173 на 166 сантиметрів). У ближньому бою  Василь також постійно діставав кубинця. Все, чим міг відповісти Гільєрмо, - скарги арбітру і постійні ухилення вниз. Рігондо опускав голову так низько, що в шостому раунді суддя таки зняв один бал з Ломаченка за удари по потилиці. Українцю просто більше нікуди було бити.

П'ять раундів поспіль Рігондо, який з 2003 року не програв жодного бою ні в любителях, ні в профі, був у рингу об'єктом глузувань. Українець діяв так швидко, що за ним важко було встежити навіть на екрані, а не те що в рингу. По роботі ніг американці (і не тільки) називають Ломаченка не те що кращим в світі, а найкращим в історії. Він дійсно рухається унікально швидко і незвично, чим зобов'язаний своєму батькові. Ломаченко-старшому, який привів маленького сина в гурток українських національних танців, де його навчили переставляти ноги по підлозі підстрибом так стрімко, як не вміє жоден інший боксер в світі.

.jpg_70

Команда Рігондо, яка розуміла що він безнадійно програє, відмовилася виводити свого бійця на сьомий раунд. Цікаво, що кубинець здався після єдиного раунду, який він виграв, нехай і завдяки знятому з суперника балу. Офіційна причина зняття - травма руки, але навіть сам Гільєрмо визнав, що бій програв.

У підсумку четвертий поєдинок поспіль Ломаченко виграв на відмові суперника. Після бою він пожартував про це, чим привів у захват уболівальників і журналістів.

«Можливо, тепер мені варто змінити прізвище на Номасченко!» (No mas по-іспанськи означає «досить», «досить»). Українець також віддав належне супернику.

«Рігондо - хороший боєць, це король боксу, але він король у своїй ваговій категорії. Не можу сказати, що це велика перемога для мене, оскільки противник виступав не в своїй категорії. Тепер мені потрібен відпочинок, можливо місяць, і потім я почну готуватися до наступного бою», - сказав він.

Після цієї перемоги Ломаченко, на думку багатьох експертів, не просто став одним з лідерів рейтингу кращих бійців незалежно від ваги, а очолив його. Можливо, щоб продовжувати захоплювати любителів боксу по всьому світу і зміцнювати свій авторитет, йому доведеться підніматися в ваговій категорії. Так робило багато великих чемпіонів, в когорту який Василь, без сумнівів хоче потрапити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: