Прев'ю підсумкового турніру WTA: чи напише Світоліна нову сторінку в тенісній історії України?

Прев'ю підсумкового турніру WTA: чи напише Світоліна нову сторінку в тенісній історії України?

Україна вперше буде представлена на підсумковому турнірі WTA: Еліну Світоліну фахівці називають однією з головних претенденток на перемогу

Вже завтра, 22 жовтня, в Сінгапурі стартує BNP Paribas WTA Finals Singapore - Підсумковий тенісний турнір серед жінок, який, і це можна сказати без перебільшення, є історичним для всієї тенісної України: вперше за перемогу буде змагатися представниця нашої країни - Еліна Світоліна. Окремо необхідно відзначити, що в нашої землячки є всі шанси на перемогу - букмекери вважають її однією з головних фавориток змагань.

В «Білій групі» між собою зіграють Гарбіньє Мугуруса (Іспанія, 2), Кароліна Плішкова (Чехія, 3), Вінус Вільямс (США, 5) та Єлена Остапенко (Латвія, 7). В «Червоній групі» суперницями Еліни Світоліної (Україна, 4) будуть Сімона Халеп (Румунія, 1), Каролін Возняцьки (Данія, 6) та Каролін Гарсія (Франція, 8)В «Білій групі» між собою зіграють Гарбіньє Мугуруса (Іспанія, 2), Кароліна Плішкова (Чехія, 3), Вінус Вільямс (США, 5) та Єлена Остапенко (Латвія, 7). В «Червоній групі» суперницями Еліни Світоліної (Україна, 4) будуть Сімона Халеп (Румунія, 1), Каролін Возняцьки (Данія, 6) та Каролін Гарсія (Франція, 8)

Регламент змагань

Вісім найсильніших згідно з рейтингом WTA тенісисток були поділені на дві групи - «Червону» та «Білу». В групах кожна з дівчат зіграє по три поєдинки, після чого по дві найсильніші тенісистки з кожного квартету вийдуть до 1/2 фіналу, де і визначать володарку титулу.

В «Білій групі» між собою зіграють Гарбіньє Мугуруса (Іспанія, 2), Кароліна Плішкова (Чехія, 3), Вінус Вільямс (США, 5) та Єлена Остапенко (Латвія, 7). В «Червоній групі» суперницями Еліни Світоліної (Україна, 4) будуть Сімона Халеп (Румунія, 1), Каролін Возняцьки (Данія, 6) та Каролін Гарсія (Франція, 8).

Варто зазначити, що цього року турнір зібрав доволі рівний склад учасниць: серед них немає як явних фаворитів, так і відвертих аутсайдерів.

Букмекери наступним чином оцінили шанси тенісисток на успіх:

Крім того, відразу сім тенісисток з восьми (тобто всі, окрім Каролін Гарсія), за підсумками змагань мають шанси очолити рейтинг WTA.

«Біла група»

Гарбіньє Мугуруса (Іспанія, 2)
Дата народження: 27.09.1991
Трофеї здобуті в 2017 році: Вімблдон(трава), Цинциннаті (хард)
Особисті зустрічі з суперницями по групі: Плішкова (2:6), Вільямс (2:3), Остапенко (2:1)

Кароліна Плішкова (Чехія, 3)
Дата народження: 21.03.1992
Трофеї здобуті в 2017 році: Брісбен (хард), Доха (хард), Істбурн (трава)
Особисті зустрічі з суперницями по групі: Мугуруса (6:2), Вільямс (1:1), Остапенко (2:0)

Вінус Вільямс (США, 5)
Дата народження: 17.06.1980
Трофеї здобуті в 2017 році: відсутні
Особисті зустрічі з суперницями по групі: Мугуруса (3:2), Плішкова (1:1), Остапенко (1:0)

Єлена Остапенко (Латвія, 7)
Дата народження: 8.06.1997
Трофеї здобуті в 2017 році: Ролан Гаррос (грунт), Сеул (хард)
Особисті зустрічі з суперницями по групі: Мугуруса (1:2), Плішкова (0:2), В. Вільямс (0:1).

В «Білій групі» між собою зіграють Гарбіньє Мугуруса (Іспанія, 2), Кароліна Плішкова (Чехія, 3), Вінус Вільямс (США, 5) та Єлена Остапенко (Латвія, 7)В «Білій групі» між собою зіграють Гарбіньє Мугуруса (Іспанія, 2), Кароліна Плішкова (Чехія, 3), Вінус Вільямс (США, 5) та Єлена Остапенко (Латвія, 7)

В «Білій групі» немає явних фаворитів, чи відвертих аутсайдерів. Тут жереб зібрав тенісисток, які полюбляють грати в атакувальний теніс. Тож, під час матчів між суперницями ми досить часто будемо ставати свідками швидких розіграшів, які будуть завершуватися потужними ударами «на виліт». Така гра, в першу чергу, влаштовує 37-річну Вінус Вільямс. Адже в її віці грати тривалі затяжні розіграші є доволі непростим завданням.

Якщо говорити про головну сенсацію цього тенісного сезону Єлену Остапенко, то вона має негативний баланс зіграних поєдинків зі всіма своїми суперницями, до того ж не відрізняється особливою стабільністю. Єлена може провести фантастичну гру з великою кількістю «виннерсів», а може без боротьби програти в двох сетах, допустивши при цьому неймовірну кількість невимушених помилок.

Букмекери обережно називають головними фаворитами «Білої групи» Гарбіньє Мугурусу та Каролін Плішкову. Однак, чешка не дуже вдало проводить другу частину цього сезону, а в Гарбіньє декілька тижнів тому були проблеми зі здоров'ям, через які вона змушена була знятися під час турніру в Пекіні.

Тож чи зможуть ветеран Вільямс та юна сенсація Остапенко дати бій фавориткам Мугурусі та Плішковій? Перші поєдинки вже завтра, 22 жовтня, частково дадуть нам відповіді на ці запитання.

Розклад матчів в «Білій групі»:

22 жовтня:
Кароліна Плішкова (Чехія, 3) - Вінус Вільямс (США, 5)
Гарбіньє Мугуруса (Іспанія, 2) - Єлена Остапенко (Латвія, 7)

24 жовтня:
Гарбіньє Мугуруса (Іспанія, 2) - Кароліна Плішкова (Чехія, 3)
Вінус Вільямс (США, 5) - Єлена Остапенко (Латвія, 7)

26 жовтня:
Гарбіньє Мугуруса (Іспанія, 2) - Вінус Вільямс (США, 5)
Кароліна Плішкова (Чехія, 3) - Єлена Остапенко (Латвія, 7)

«Червона група»

Сімона Халеп (Румунія, 1)
Дата народження: 27.09.1991
Трофеї здобуті в 2017 році: Мадрид (грунт)
Особисті зустрічі з суперницями по групі: Світоліна (2:2), Возняцьки (2:3), Гарсія (2:1)

Еліна Світоліна (Україна, 4)
Дата народження: 12.09.1994
Трофеї здобуті в 2017 році: Тайбей (хард), Дубай (хард), Стамбул (грунт), Рим (грунт) і Торонто (хард)
Особисті зустрічі з суперницями по групі: Халеп (2:2), Возняцьки (3:0), Гарсія (1:1)

Каролін Возняцьки (Данія, 6)
Дата народження: 11.07.1990
Трофеї здобуті в 2017 році: Токіо (хард)
Особисті зустрічі з суперницями по групі: Халеп (3:2), Світоліна (0:3), Гарсія (2:0)

Каролін Гарсія (Франція, 8)
Дата народження: 16.10.1993
Трофеї здобуті в 2017 році: Пекін(хард), Ухань (хард)
Особисті зустрічі з суперницями по групі: Халеп (1:2), Світоліна (1:1), Возняцьки (0:2)

В «Червоній групі» суперницями Еліни Світоліної (Україна, 4) будуть Сімона Халеп (Румунія, 1), Каролін Возняцьки (Данія, 6) та Каролін Гарсія (Франція, 8)В «Червоній групі» суперницями Еліни Світоліної (Україна, 4) будуть Сімона Халеп (Румунія, 1), Каролін Возняцьки (Данія, 6) та Каролін Гарсія (Франція, 8)

В «Червоній групі», на відмінну, від «Білої» зібрані спортсменки, які полюбляють грати в захисний, так званий «грунтовий теніс». В матчах між суперницями в цьому квартеті ми доволі часто будемо свідками затяжних розіграшів, в яких тенісистки намагатимуться не ризикувати, а очікувати на помилку від опонентки.

Саме в такий теніс полюбляє грати і наша Еліна Світоліна. Особливо зручною суперницею для неї є датчанка польського походження Возняцьки, в якої наша тенісистка виграла всі три особисті зустрічі. Також принциповими будуть поєдинки між Світоліною та першою ракеткою світу Халеп. Адже саме румунка не пустила нашу тенісистку цього року до 1/2 фіналу «Роллан Гаррос», вигравши напружений 3-сетовий поєдинок, під час якого Світоліна мала відчутну перевагу.

Також варто відзначити француженку Гарсія, яка в останній момент зуміла потрапити до вісімки найкращих. Для цього їй довелось виграти два осінні азійські турніри. Тож зараз Каролін перебуває у непоганій фізичній формі, але чи вистачить цього для загального успіху?

Якщо говорити про першу ракетку світу румунку Халеп, то додатковим тиском для неї стане статус найсильнішої тенісистки світу. Чи справиться з ним Сімона?

Все ж, ризикуємо припустити, що з цього квартету далі продовжать боротьбу саме Халеп та Світоліна. Головне, щоб Еліну не підвело здоров'я. Адже вона нещодавно знялася через травму під час турніру, який проходив в Гонконзі.

Розклад матчів в «Червоній групі»:

23 жовтня
Еліна Світоліна (Україна, 4) — Кароліна Возняцьки (Данія, 6)
Сімона Халеп (Румунія, 1) — Каролін Гарсія (Франція, 8)

25 жовтня

Еліна Світоліна (Україна, 4) — Каролін Гарсія (Франція, 8)
Сімона Халеп (Румунія, 1) — Кароліна Возняцьки (Данія, 6)

27 жовтня

Кароліна Возняцьки (Данія, 6) — Каролін Гарсія (Франція, 8)
Сімона Халеп (Румунія, 1) — Еліна Світоліна (Україна, 4)

Артем Худолєєв, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: