«Розстріляти, як Сталін би зробив». Як в Росії коментують можливе усунення від Олімпіади

«Розстріляти, як Сталін би зробив». Як в Росії коментують можливе усунення від Олімпіади
Чиновники в путінській Росії договорилися до того, що вже пропонують, як при Сталіну, розстріляти інформатора WADA Родченкова

Тут вам і заклики «розстріляти, як Сталін би зробив», і розповіді про ядерну зброю Північної Кореї, і образи на весь світ, який не любить Росію, загрози дати в зуби...

Загроза усунення російської олімпійської збірної від участі в зимовій Олімпіаді-2018, яка відбудеться в південнокорейському Пхьончхані, стає все більше реальною. 

Нагадаємо, всесвітня антидопінгова агенція (WADA ) минулого тижня на засіданні свого виконкому в Сеулі визнала Російську антидопінгову агенцію (РУСАДА) такою, що «не відповідає кодексу» організації. WADA також відмовилася відновити акредитацію російської структури. Це ставить під загрозу участь Росії в зимовій Олімпіаді і Паралімпіаді.

Російська сторона не виконала дві основні вимоги. По-перше, необхідно було публічно і беззастережно визнати висновки комісії Макларена про «підтримувану державою систему допінгу». По-друге, надати WADA доступ до допінг-проб Московської антидопінгової лабораторії.

Саме рішення про те, яке покарання очікує на Росію має бути оголошене на сесії виконавчого комітету МОК, яка пройде в швейцарській Лозанні з 5 по 7 грудня.

Однак, російська спортивна спільнота вирішила не чекати грудня, а вже зараз поділитися своїми думками і про WADA, і про її інформатора Григорія Родченкова (колишній глава Московської антидопінгової лабораторії), і про те, як Росію не любить вся планета. Ці заяви скоріше нагадують істерику, ніж виважену точку зору шанованих людей зі світу спорту. Тут вам і заклики «розстріляти, як Сталін би зробив», і розповіді про ядерну зброю Північної Кореї, і загрози дати в зуби...

Нижче «Главком» наводить пряму мову російських спортивних функціонерів, журналістів, тренерів та спортсменів, які коментують ситуацію з ймовірним відстороненням РФ від зимової Олімпіади.

Почесний президент Олімпійського комітету Росії Леонід ТягачовПочесний президент Олімпійського комітету Росії Леонід Тягачов

Почесний президент Олімпійського комітету Росії Леонід Тягачов:

«Ми чесні в цих відносинах. Наводили приклади по наших чемпіонах Легкову, Вилегжаніну, Пєтухову, що у нас порушень не було. А Родченкова просто потрібно за неправду розстріляти, як Сталін би зробив»

Колишній директор з міжнародного співробітництва Олімпійського комітету Росії (ОКР) Олена АнікінаКолишній директор з міжнародного співробітництва Олімпійського комітету Росії (ОКР) Олена Анікіна

Колишній директор з міжнародного співробітництва Олімпійського комітету Росії (ОКР) Олена Анікіна:

«Є ймовірність, що Росія не поїде в Пхьончхан-2018. Як це можливо?

Північну Корею просять взяти участь в Іграх-2018! Запрошують! Благають! Країну, яка загрожує світові ядерною зброєю. Північну Корею чекають в Пхьончхані, Росію - ні.

Північна Корея, мабуть, більше підходить. Я у жодному разі не проти участі цієї країни в Олімпіаді, але вся ситуація просто неймовірна. Божевільна!»

Спортивний коментатор Дмитро ГубернієвСпортивний коментатор Дмитро Губернієв

Російський спортивний коментатор Дмитро Губернієв (про те, що МОК пред'явив звинувачення в порушенні антидопінгових правил російській біатлоністці Ользі Зайцевій):

«Ольга Зайцева причетна до підміни проб в Сочі? Які ж ви мерзотники і скоти, панове, що придумали таке!

Зайка, ми з тобою! Рідна наша!»

Микола ВалуєвМикола Валуєв

Депутат Державної Думи Росії Микола Валуєв:

«Атаки на наш спорт, які можна назвати політично мотивованими, тривають, і не помітити їх може тільки сліпий»

Журналіст Володимир СоловйовЖурналіст Володимир Соловйов

Російський журналіст Володимир Соловйов:

«Дивовижне поруч. Довести не можуть, але вимагають від нас визнати провину, інакше збірну Росії дискваліфікують. Сказали б чесно: мета - виключити Росію з міжнародного олімпійського руху.

Кубертен створив Олімпійський рух. Нинішні політикани від WADA і МОК його вбивають»

Депутат Держдуми Росії Олександр КарелінДепутат Держдуми Росії Олександр Карелін

Триразовий олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби, депутат Держдуми Росії Олександр Карелін:

«Це все не «раптом», це спланована кампанія. Якщо говорити про профілактику, то потрібно розповідати про все, кожен тренер, - особливо дитячий - повинен бути грамотний з точки зору антидопінгових вимог. І не залишати без уваги той факт, що за нашу принципову позицію нас страчують в сфері спорту»

Віце-прем'єр Росії Віталій МуткоВіце-прем'єр Росії Віталій Мутко

Віце-прем'єр Росії Віталій Мутко:

«Це все спроба дискредитувати країну, порушити стабільність, підняти невдоволення. У нас же з'являються люди, які починають про це говорити і не довіряти власним спортсменам. Інші хочуть конкурентів прибрати. У кожного свої теми»

Спортивний коментатор Дмитро ГубернієвСпортивний коментатор Дмитро Губернієв

Коментатор Дмитро Губернієв (про те, що МОК може заборонити виконання гімну Росії під час Олімпійських ігор в Пхьончхані):

«Гімн заборонити хочете? Хрін вам, громадяни іноземні партнери!

Це я, шановні друзі, як головний диригент говорю. Нашу пісню не задушиш, не вб'єш»

Президент Росії Володимир ПутінПрезидент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін:

«Ось що мене турбує: Олімпіада повинна початися в лютому, а вибори у нас коли президентські? В березні.

Дуже великі підозри, що це все робиться для того, щоб створити необхідну для когось обстановку невдоволення любителів спорту, спортсменів тим, що нібито держава була причетна до порушень і за це воно відповідає.

У відповідь на наше уявне втручання в їхні вибори США хочуть створити проблеми під час виборів президента Росії»

Член комітету Держдуми з фізичної культури, спорту, туризму і справ молоді Дмитро СвищевЧлен комітету Держдуми з фізичної культури, спорту, туризму і справ молоді Дмитро Свищев

Член комітету Держдуми з фізичної культури, спорту, туризму і справ молоді Дмитро Свищев (про кримінальне переслідування Росією інформатора WADA Григорія Родченкова):

«Родченков зараз намагається врятувати свою шкуру. Знайшов собі господарів нових, які поставили йому певні умови: очорнити збірну Росії і тим самим отримати собі вид на проживання в одній із заокеанських країн»

Колишній нападник хокейної збірної Росії Павло БуреКолишній нападник хокейної збірної Росії Павло Буре

Колишній нападник хокейної збірної Росії Павло Буре:

«Що це таке, що нашу найбільшу і найпотужнішу країну в світі позбавляють прапора? Так не піде.

Нападають на нас, і ми повинні себе захищати. Я категорично проти того, щоб наша країна виступала під нейтральним прапором. З нашою країною так розмовляти не можна!»

Член комітету Держдуми з фізичної культури, спорту, туризму і справ молоді Дмитро СвищевЧлен комітету Держдуми з фізичної культури, спорту, туризму і справ молоді Дмитро Свищев

Член комітету Держдуми з фізичної культури, спорту, туризму і справ молоді Дмитро Свищев (про інформацію у західних ЗМІ, що МОК може ввести заборону на виконання російського гімну в Пхьончхані-2018 і на участь російський делегації в церемонії відкриття.):

«Думаю, це чергове вкидання інформації. Ми вже не раз отримували такі останнім часом. Вони хочуть побачити, як ми будемо реагувати і діяти.

Знову дивовижна історія - американці починають роздмухувати галас і істерію з приводу того, як, на їхню думку, нам треба виступати: під прапором або без, з гімном або без гімну.

Мені здається, вони просто вже, як то кажуть, «берега поплутали» і не усвідомлюють, що говорять. З якого дива ми дізнаємося інформацію не від офіційного партнера - МОК, а від ЗМІ?

Або через океан диктують МОК рішення, або існує витік інформації, який неприпустимий для такої серйозної організації, як МОК»

Дискваліфікований російський лижник Олексій ПєтуховДискваліфікований російський лижник Олексій Пєтухов

Дискваліфікований російський лижник Олексій Пєтухов (про те, як до допінгового скандалу навколо російських спортсменів відносяться іноземні спортсмени):

«На жаль, деякі іноземні спортсмени не дуже коректно висловлюються на нашу адресу, не володіючи повною інформацією. Є, наприклад, одна американська спортсменка, яка відкрито заявила, що рада відбору медалі у Саші Легкова. Людина посміхається мені в обличчя, а я навіть не знаю, що й робити. День-два назад реально готовий був битися, раз вони не розуміють.

Той же канадець Алекс Харві до Швеції взагалі не приїхав, тому що жорстко висловився в ЗМІ не тільки на адресу Легкова, а й Сергія Устюгова, якому він нібито теж не довіряє. Наш тренер написав його наставнику Івану Бабікова, який багато років працював в Росії, що за таке можна отримати по зубах. В результаті Харві залишився вдома. Не розумію, звідки взялася така ненависть. Мабуть, тому, що Росія - велика держава»

Дворазова олімпійська чемпіонка зі стрибків з жердиною Олена ІсінбаєваДворазова олімпійська чемпіонка зі стрибків з жердиною Олена Ісінбаєва

Дворазова олімпійська чемпіонка зі стрибків з жердиною Олена Ісінбаєва (про відмову WADA відновити в правах РУСАДА):

«Ну що я можу сказати про рішення WADA щодо відновлення відповідності РУСАДА ... Повне беззаконня... Стільки було зроблено і все марно...

Подряпини ... а чи знаєте ви, що передавши весь біоматеріал спортсменів після завершилися Олімпійських ігор на зберігання WADA, відповідальність за них несе WADA і МОК? Тобто тепер, по закінченню 3 років, з огляду на непросту політичну ситуацію в відношенні Росії, вони нам хочуть сказати, що відповідальність за подряпини на банках несемо ми ... Ну, знаєте, це вже перебір. Звідки ми знаємо, що WADA з ними робило все ці роки? Де гарантії правильного зберігання і відсутність маніпуляцій з банками з їх боку?! Накипіло»

Російський бобслеїст Олексій ВоєводаРосійський бобслеїст Олексій Воєвода

Російський бобслеїст Олексій Воєвода звернувся до голови комісії МОК Деніса Освальда, який веде розслідування порушень антидопінгових правил російськими спортсменами:

«А я скажу: Освальд, приїжджай до мене на батьківщину і спробуй забери мої медалі. От і все. Просто тиснуть. На військових вже не натиснеш - страшно. Хто залишилися? Спортсмени. Вони думають: давайте спортсменів придушимо. Ще й зараз Олімпіада, вибори. Намагаються зайти з цього боку»

Дискваліфікований російський лижник Олексій ПєтуховДискваліфікований російський лижник Олексій Пєтухов

Дискваліфікований російський лижник Олексій Пєтухов:

«Слова підбирати складно, хочеться сказати багато дуже ненормативною лексикою, але я буду боротися до кінця. Це порушення всіх прав людини. У мене була ще надія на справедливе рішення Освальда, який дивився в очі. Мої слова - Бог вам суддя - не були почуті. Це стежка війни, яку ми зобов'язані виграти»

Артем Худолєєв, «Главком»

Читайте також: Хто з російських олімпійців згадується у доповіді Макларена. Перелік спортсменів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: