Як фанати «Карпат» влаштували дебош в Івано-Франківську: бійки з поліцією та спецназ (відео, фото)

Як фанати «Карпат» влаштували дебош в Івано-Франківську: бійки з поліцією та спецназ (відео, фото)
Фото: Блиц-Информ

«Главком» пройшовся по всіх подіях, які відбулися під час скандального матчу Кубка України між «Прикарпаттям» та «Карпатами»

Два тижні тому «Карпати» з розгромним рахунком 1:6 програли «вчорашньому» представнику Першої ліги - «Вересу», тиждень тому зіграли внічию з луганською «Зорею», а 20-го вересня в межах Кубка України львівський клуб взагалі поступився команді другої ліги - «Прикарпаттю».

Ще перед матчем в Івано-Франківську фанати попередили гравців, що в разі поразки будуть погроми. Нагадаємо, після поразки від «Вереса» фанати «Карпат» змусили гравців зняти футболки клубу, а це були лише квіточки, адже сам матч (вірніше що відбувалася поза полем) 3-го раунду Кубка України між «Прикарпаттям» і «Карпатами» перетворився на справжнє побоїще між фанатами, правоохоронцями та гравцями. Все це може обернутися черговим гучним скандалом в українському футболі..

Але давайте по порядку...Ще перед матчем вболівальники львівських «Карпат» на вході до стадіону влаштували сутичку з правоохоронцями. Дуже активних учасників у підсумку вивели на «бесіду» з правоохоронними органами. 

.jpg_14Фото: ukr-space.com

Вже під час матчу фанати львівських «Карпат», розлючені грою своєї команди, взагалі ледь не зірвали матч. Після першого пропущеного голу вони кричали своїм гравцям «Ми Вам цього не пробачимо». Коли ж «леви» пропустили другий гол, їхні вболівальники закидали поле фаєрами та димовими шашками, поліцію – камінням і вибігли на газон арени «Рух».

Намагалися заспокоїти своїх уболівальників і самі гравці львівського клубу. Зокрема, в епіцентрі подій були Ігор Худоб’як та Артем Федецький, який у цьому матчі участі не брав. І якщо Ігорю вдалося просто поговорити з фанатами, трішки поштовхавшись, то Артем отримав удар в обличчя від одного з них, що видно на відео.

Фанат львівського клубу в бесіді з журналістом прокоментував цей епізод так: «Чи нормально, що Федецький отримав по обличчю? Ні, абсолютно ненормально. Але Артем весь час був першим. Перший біг до фанатів, перший дарував свою футболку, перший кричав в рупор, перший - з прапором України. Якщо він перший всюди, то і тут отримав перший», - цитує одного з фанів Футбол 24.

У підсумку арбітр відвів команди з поля, однак через деякий час, коли фанів вдалося заспокоїти, гра була відновлена. На останніх секундах доданого часу гостям вдалося відквитати один м’яч, але це особливо не допомогло - «Карпати» поступилися з рахунком 1:2, а тому продовження епопеї не змусило себе довго чекати. Вже після фінального свистка фанати «Карпат» влаштували бійку з поліцією, в результаті якої кілька людей постраждало і їм прямо на стадіон була викликана карета швидкої допомоги.

Зрештою і цього вболівальникам львівського клубу здалося мало. Так, близько сотні вболівальників «Карпат» спробували «поговорити» з гравцями команди після мачту.  Щоб не допустити бійки, автобус команди щільно оточили бійці нацгвардії та поліцейські у бронежилетах і з палицями.

При цьому окремі вболівальники пробували прорватися до автобуса. Правоохоронці відтіснили фанів від автобуса. З правоохоронцями розмовляли представники львівських ультрас, однак від автобуса ті не відійшли.

Згодом з підтрибунних приміщень вибігли футболісти «Карпат» і швидко сіли в автобус, який відразу ж виїхав з території стадіону у супроводі автомобілів і кордону поліції. У підсумку правоохоронці згодом вмовили фанів сісти в автобуси, якими ті прибули на гру, та відправитися додому.

Але і на цьому історія не завершилася. Вболівальники таки зупинили автобус «Карпат» по дорозі до Львова. Конфлікт дійшов до того, що довелося викликати спецназ, щоб запобігти бійці. Кілька людей були затримані. Гравців доставили на базу клубу в супроводі поліції.

Така поведінка дорого може коштувати фанатам львівського клубу. Адже за фактами порушень під час футбольного матчу в Івано-Франківську поліція вже розпочала два кримінальні провадження.

Також слід чекати рішучих дій від Федерації футболу України, адже залишати подібні випадки без уваги вона точно не буде. Прикро за самих гравців «Карпат», адже покарання та різні санкції щодо футбольних клубів України через витівки власних фанатів сприймаються вже як буденність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: