Американський футбол проти Трампа (фото)

Американський футбол проти Трампа (фото)
Фото: globallookpress.com

Президент США воює з НФЛ

26 серпня 2016-го року перед матчем з «Грін-Бей» квотербек «Сан-Франциско» Колін Капернік демонстративно залишився сидіти на лавці запасних, коли зазвучав національний гімн.

Капернік протестував проти ставлення влади США до расових меншин.

«Я не збираюся робити вигляд, ніби пишаюся прапором країни, в якій обмежують темношкірих і інших кольорових. Це важливіше, ніж футбол. На вулицях валяються трупи, а декому все сходить з рук», - заявив він.

«Може йому варто пошукати іншу країну, яка йому більше подобається?» - запитав Трамп на одному з шоу.

В результаті Капернік залишився без роботи.

.jpg_15Колін Капернік

Його підтримали інші гравці. Згодом змінився формат протесту - гравці перестали демонстративно сидіти під час виконання гімну, а стали сідати на одне коліно або піднімати одну руку вгору.

«Краще встати на коліно, ніж підняти руки вгору і бути застреленим. Потрібно було з чогось почати, проблема існує, її треба вирішувати», - висловився інший популярний гравець Маршон Лінч.

24-го вересня Трамп запропонував звільняти гравців НФЛ, що не встають при національному гімні.

«Хіба вам не сподобалося б, якби хто-небудь з власників клубів НФЛ, побачивши, як хтось не поважає наш прапор, сказав: «Зараз же приберіть цього сучого сина з поля. Він звільнений!».

«Знаєте, один з власників так і збирається зробити», - сказав Трамп під час виступу в місті Гантсвілл (штат Алабама).

«Він скаже: «Цей хлопець не поважає наш прапор, він звільнений». І цей власник клубу стане найпопулярнішою людиною в країні на тиждень», - впевнений президент США.

«Рейтинги НФЛ стрімко падають. Причина номер один: людям подобається дивитися, що відбувається з вашим покірним слугою. Причина номер два: якщо в НФЛ вдариш когось занадто сильно - порушення, 15 ярдів! Вилучити його до кінця матчу! Так і було минулого тижня, я дивився пару хвилин ... Два гравці, відмінний хіт. Бум, 15 ярдів! Суддю показують по ТБ, його дружина сидить вдома і пишається ним. А вони псують гру!», - поскаржився Трамп.

.jpg_16Гравці перестали демонстративно сидіти під час виконання гімну, а стали сідати на одне коліно або піднімати одну руку вгору

«А знаєте, що ще більше псує гру? - запитав Трамп. - Коли такі люди, як ви, вмикаєте телевізор і бачите гравців, що сидять на одному коліні, коли грає наш прекрасний національний гімн. Ви можете виправити це єдиним чином: підіть зі стадіону, навіть якщо так буде робити всього один гравець. Підіть зі стадіону, і я гарантую, що більше під час гімну так себе вести ніхто не буде. Просто підіть. Хоча футбол вже не той все одно».

Телерейтинги НФЛ впали ще в минулому сезоні - однією з причин стала президентська передвиборна гонка. У цьому сезоні рейтинги продовжують падати - телеканали і ліга впевнені, що на це вплинули урагани у Флориді і Техасі. І все ж НФЛ залишається найпопулярнішою лігою на американському ТБ.

Трампу відповів комісіонер НФЛ Роджер Гуделл: «НФЛ і наші гравці роблять все, що в їх силах, коли ми допомагаємо відчути єдність в нашій країні і культурі. Найкращий приклад - то, як відгукнулися наші клуби і гравців на жахливі природні катастрофи, що сталися минулого місяця.

Такі коментарі, як цей, кажуть про відсутність поваги до НФЛ, нашої великої гри і всіх наших гравців. Такі висловлювання демонструють нерозуміння всіх хороших речей, які роблять наші клуби і гравці в звичайному житті», - заявив Гудел.

PS. Нещодавно на виконання гімну не вийшла майже вся команда «Піттсбурга». Вийшов тільки колишній військовослужбовець Алехандро Вільянуева.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: