Експерт рекомендує відкласти покупку вживаних авто

Експерт рекомендує відкласти покупку вживаних авто
Експерт радить дочекатися офіційного відкриття сервісних центрів, де експерти перевірятимуть номери кузова і двигуна автомобіля, який ви захочете купити і поставити на облік

Назаренко вважає, що зараз на ринку вживаних авто активізувалось дуже багато шахраїв

Генеральний директор «Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів» Олег Назаренко вважає, що зараз на ринку вживаних авто активізувалось дуже багато шахраїв.

За словами Назаренка, щоб убезпечити себе від шахрайства, покупку вживаного авто краще відкласти до офіційного кінця карантину та відкриття сервісних центрів.

«У зв’язку з карантином та з тимчасовим закриттям сервісних центрів МВС, в яких раніше проводилась реєстрація та перереєстрація вживаних транспортних засобів, на ринку почали жваво діяти автошахраї та злочинці! Вони пропонують надзвичайно «солодкі» ціни на автомобілі, кажуть, що дадуть Вам від нотаріуса генеральне доручення на автомобіль, продадуть Вам його за договором купівлі-продажу тощо. А тим часом пропонований Вам автомобіль може бути в розшуку, з «перебитими» номерами кузова та двигуна, з підробними документами або просто двійником! Запам’ятайте, що нотаріус ніколи не дасть повної перевірки автомобіля за всіма базами, а також не зробить експертизу номерів кузова та двигуна на предмет їх «перебивки».

Будьте обачні і не станьте жертвами шахраїв, бо після відновлення роботи сервісних центрів Ви не зможете поставити куплений Вами автомобіль з «перебитими» номерами або крадений автомобіль на облік і залишитесь і без грошей, і без авто, який поставлять на штрафмайданчик! Дочекайтесь відновлення роботи сервісних центрів в штатному режимі, можливості «звірки» номерних агрегатів експертом і лише тоді віддавайте Ваші гроші», - пише Олег Назаренко на своїй сторінці у соцмережі.

Втім, перевірити авто можна і під час карантину: свідоцтво про реєстрацію автомобіля можна перевірити онлайн. Також у особистому кабінеті водія є уся інформація стосовно штрафів та арештів транспортного засобу.

Нотаріуси під час укладення договору купівлі-продажу, також зобов’язані перевірити інформацію щодо відсутності обтяжень майна, але номери кузова, вузлів та агрегатів нотаріуси дійсно не перевіряють.

Також нагадаємо, що карантин подовжували вже декілька разів. Зараз відомо, що частина обмежень будуть скасовані 11 травня, інші – 22 травня.

Як повідомлялося, відновлення роботи сервісних центрів МВС відбудеться з 12 травня.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: