Блакитна лагуна Вінниччини: Черепашинський кар'єр з висоти пташиного польоту

Блакитна лагуна Вінниччини: Черепашинський кар'єр з висоти пташиного польоту

Пейзажі навколо озера не залишать байдужими нікого

Черепашинський кар'єр є один з найулюбленіших місць відпочинку мешканців Вінниці. Озеро з блакитною водою знаходиться лише за 40 хвилин їзди від міста, тому дістатися до нього доволі легко. Журналісти відвідали затишну лагуну та зняли її за допомогою безпілотника. 

Варто значити, що в порівнянні з минулим роком поряд із кар'єром побудували кілька бесідок. Грунтову дорогу також трішки порівняли, тому діставатися до водойми стало значно зручніше. 

Про Черепашинський кар'єр також ходить популярна байка нібито вода у ньому радіоактивна через граніт, який тут видобували. Подібні чутки виявилися лише черговим міфом.

У 2017 році на наше прохання місце перевірив фахівець відділу організації заходів цивільного захисту головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Вінниччини Олег Семенов. Виміри виконували двома різними приладами, які є на озброєнні рятувальників, але жоден з них не показав перевищення норми. 

Згори затоплений кар'єр відкривається з іншої сторони. Так, з висоти добре видно, що імпровізований пляж на березі насправді є частиною дороги, яка заходила в середину видобутку. Саме через це утворилася мілина. Пейзажі навколо не залишать байдужими нікого. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: