Конструктор-самоучка створив унікальний мобільний хірургічний шпиталь

Конструктор-самоучка створив унікальний мобільний хірургічний шпиталь

Шпиталь за проектом складається із трьох окремих модулів

Олег Качуровський - мешканець села Снітків Мурованокуриловецького району на Вінниччині. Він закінчує перший блок унікального для України мобільного хірургічно-реабілітаційного шпиталю. Сільський пенсіонер сам розробив конструкцію та займається всіма роботами.

«Кілька років тому наш мешканець поїхав навідати свого сина, який служить заступником начальника 65-го Військового мобільного шпиталю Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. Після візиту туди вирішив, що створить для військових медиків універсальний шпиталь. Відтоді від своїх слів не відрікся», - розповів голова Снідківської громади Віктор Ольшевський.

Спочатку  Качуровський розробив проект майбутнього шпиталю. Потім почав шукати інвесторів на його створення.

«Шпиталь за проектом складається із трьох окремих модулів: доопераційний, операційний і післяопераційний. У складеному вигляді площею 12 квадратних метрів. У розгорнутому до 40-ка. Забезпечується автономним електропостачанням і опаленням, системою кондиціювання. Для реалізації цього проекту необхідно велика кількість металу. З цим почали допомагати наші місцеві фермери, депутати, ще деякі небайдужі. На сьогодні готовий приблизно на 90% перший модуль. Як відомо, наш сільський умілець також зв’язався з професорами з Вінницького політехнічного університету. Там йому допомагають. І що цікаво, наш Качуровський – самоучка. Інститутів по цьому профілю не закінчував», - продовжив Ольшевський.  

Подібні шпиталі у заводських умовах можуть виготовлятися для потреб Збройних Сил України.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: