Московські попи ходили Винницею і захищали православ'я (фото, вІдео)

Московські попи ходили Винницею і захищали православ'я (фото, вІдео)

У Вінниці сотня священників РПЦ прийшли під стіни собору ПЦУ

Представники церкви РПЦ влаштували хресну ходу у Вінниці. Спочатку учасники завітали до Вінницької ОДА, аби передати звернення очільнику регіону про припинення утисків на  парафії. Звернення прийняли, після чого близько сотні священнослужителів вирушили до кафедрального собору.

Учасники ходи мали при собі плакати, на яких розміщено написи: «Припиніть гоніння на канонічну церкву» та «Порушуються конституційні права християн УПЦ». Очолили ходу три митрополита єпархії Вінниччини: Вінницький та Барський Варсонофій, Тульчинський та Брацлавський Іонофан та Могилів-Подільський та Шаргородський Агапіт.

Представники церковників також передали звернення до Вінницької міської ради. Одне з головних питань, яке тривожить священників - це відмова в юридичній реєстрації Варсонофія, якого призначили митрополитом 17 грудня, у якості керівника релігійної громади. 

Московські попи прийшли до Спасо-Преображенського собору в центрі Вінниці, аби здійснити службу на могилі митрополита Макарія.

Нагадаємо, митрополит Симеон 16 грудня оголосив про перехід до Помісної церкви України разом з релігійною спорудою.

Також повідомлялось, що Московська церква на Вінниччині заявила про «етноцид православних» та погрожує «недовірою» центральній владі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: