Музиканти зі всього світу зберуться у Вінниці на «Скулежку»

Музиканти зі всього світу зберуться у Вінниці на «Скулежку»

Один з ініціаторів провдення «Скулежки» у Вінниці Михайло Шапошніков

На початку літа вінницькі музиканти, учасники музчиних гуртів, так званих, ВІА  планують зібратися на «Скулежку». Так називались традиційна корпоративна тусовка, яка відбувалась  в центральному парку імені Горького. Музиканти обмінювались новинами, як місцевими, так і світовими, домовлялись про роботу і жалілись на життя, яке у них на відміну від більшості радянських людей було доволі цікавим та насиченим на події. Від «жалітися», а російською «скулить» і пішла назва «скулежка». 

Зустрічі проводили біля будівлі КГБ, нині там знаходиться СБУ. Сьогодні ніхто не скаже, чому саме там обрали місце для неформальних зустрічей. Можливо, молоді музиканти таким чином демонстрували системі, в якій імпортні джинси та закородонна музика вважались злочином, свою незалежність. Можливо, через те, що поряд знаходився ресторан «Первомайський».  

Один з ініціаторів провдення «Скулежки» у Вінниці Михайло Шапошніков, який нині мешкає в Німеччині, зазначає:

«Це дуже неформальний захід, який, як мені здається, зародився сам по собі. Так склались обставини, що нас «розкидало» по усьому світу, а тепер, завдяки сучасним технологіям та соціальним мережам ми «відшукали» один одного у віртуальному світі і посатвили собі запитання: «А що заважає нам зустрітися в реальному житті?» На тому самому місті, де ми колись зустрічались щотижня, щоб обговорити наші «корпоративні» питання.

Це абсолютно не публічний захід, ми збираємось лише заради нас самих. Щодо культурного феномену, то, напевне «Скулежка»  була такою років 30 назад, в радянський час.  Нині ми просто старі друзі-колеги зі своїм  спільним цікавим минулим... хочеться ще раз в нього зануритися...», - говорить Михайло Шапошніков.

В соціальній мережі вже створена спільнота «Скулежка», де вирішуються організаційні питання.

«Смею доложить, что многие вопросы проясняются, кое что уже утверждено оргкомитетом, но есть вопросы, в которых без вас всех не обойтись. Например, уже решено, что 07.06.19 в пятницу после сходки музыканты собираются на ужин, где будет стоять на всякий случай аппарат и желающие смогут поджемовать...», - йдеться в повідомленні.

Організатори збираються також провести концерт силами «лабухів» та танцювальний вечір. Планується, що твори виконуватимуться наживо.

«Слами музыкантов-лабухов (т.е. нашими силами, желательно старыми составами или с «подпиской») будет проведён концерт, после которого все будут приглашены на танцевальный вечер под нашу же живую музыку. 

Для того чтобы это прошло организованно и на должном уровне, нам необходимо знать, у кого из вас есть желание принять активное участие в Jam Session, в концерте и в качестве лабухов на танцах.

И ещё: очень хочется, чтобы все выступления и музыкальные номера исполнялись без фанер - вживую, у нас достаточно классных музыкантов, которые если нужно, могут и готовы сыграть вместе, поддержать или саккомпанировать. Пожалуйста, спрашивайте, общайтесь, ещё есть время...», - зазначає адміністратор «Скулежки».

Зазначимо, що дуже багато музикантів, екс-вінничан живе у різних куточках світу, тож переписка ведеться російською.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: