На дорогах державного значення у Вінницькій області виявлено 50 тис. квадратних метрів ям

На дорогах державного значення у Вінницькій області виявлено 50 тис. квадратних метрів ям

Після першого етапу весняного обстеження автомобільних доріг виявлено, що дорожнє покриття має значні ураження ямковістю, тріщинами, вибоїнами, пучинами, тощо.

Визначено найскладніші ділянки у Гайсинському, Могилів-Подільському, Літинському та інших районах. Виникненню деформації на полотні слугує комплекс причин:

  • Часті перепади температури через 0оС в зимовий період, призводять до розмерзання та замерзання води у шарі дорожнього одягу, що стає причиною руйнувань окремих ділянок доріг.
  • Дороги, що будувались понад 40 років тому, не витримують сучасного навантаження.
  • Порушення міжремонтних строків, відсутність вчасних поточних та капітальних ремонтів, в зв’язку із катастрофічним недофінансуванням протягом останніх 30 років.

Станом на 16.03.2018 року на дорогах державного значення виявлено 52 260 м2 деформацій. Наразі головне завдання – забезпечення проїзду. Від початку року, дорожниками ліквідовано9 780 м2 ямковості, з яких 5 669 м2 методом холодного асфальтобетону та 3 819 м2 методом просочення, а для ліквідації таких серйозних руйнувань як пучиноутворення, виконується комплексні заходи.

Дорожники регіону просять усіх користувачів поставитись із розумінням до ситуації. Із настанням сприятливих погодних умов на дорогах державного значення розпочнуться роботи по ліквідації ямковості та поточні середні ремонти.

«Першочергове завдання забезпечити проїзд. Враховуючи масштаби ураження доріг, ми застосовуємо усі необхідні методи, до настання сприятливих погодних умов та початку сезону робіт. Для забезпечення проїзду виконуються роботи холодним асфальтобетоном. На ділянках, де немає якісного водовідведення і у ямах стоїть вода, ми засипаємо їх щебеневими сумішами. Це запобіжний засіб для забезпечення проїзду і безпеки до початку сезону робіт», – наголосив Ігор Корольчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: