На Вінниччині громада Української церкви зустріла Різдво з новим настоятелем

На Вінниччині громада Української церкви зустріла Різдво з новим настоятелем
Настоятелем парафії у селі Стадниця призначений молодий випускник Волинської духовної академії ієрей Петро Лущинський

Раніше віряни висловили недовіру своєму колишньому настоятелю отцю Миколаю Строку

Напередодні свята Різдва Христового релігійна громада святого великомученика Димитрія Солунського с. Стадниця Вінницького району приєдналася до Православної церкви України.

Перед цим віряни висловили недовіру своєму колишньому настоятелю отцю Миколаю Строку, котрий не підтримав прагнення пастви бути в Українській церкві. За таке рішення висловилися майже 600 мешканців села. На прохання релігійної громади новим настоятелем парафії був призначений молодий випускник Волинської духовної академії ієрей Петро Лущинський.

stadnitsya-8-1-18-02_1

7 січня, в день свята Різдва Христового, отець Петро відправив першу Божественну літургію у Стадниці. Зустрічали священика щирими вітаннями і традиційним українським короваєм. Під час богослужіння церковним хором керувала дружина о. Петра матінка Оксана, яка має музичну і педагогічну освіту.

Після Літургії і проповіді новий настоятель спілкувався з парафіянами про події у церковному житті України та про духовні потреби жителів Стадниці, а потім колядував разом з усіма у храмі.

Під пастирську опіку ієрея Петра Лущинського указом митрополита Вінницького і Барського Симеона передано також парафію с. Сокиринці Вінницького району.

Нагадаємо, у Чернівецькій області ще п'ятнадцять церковних парафій мають намір перейти від УПЦ Московського патріархату під патронат Православної церкви України.

Декілька днів тому громада на Хмельниччині перейшла до Помісної церкви. Священик УПЦ МП здав ключі та поїхав з села.

Раніше у Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Як повідомлялося, попри погрози священиків Московської церкви, жителі села на Волині приєдналися до ПЦУ.

Також у Чернівецькій області ще одна громада приєдналася до Православної церкви України.

На Черкащині слідом за релігійною громадою села Скибин Жашківського району заявила про перехід від Московського патріархату до Православної церкви України громада села Охматів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: