На Вінниччині під час нересту злили став та виловлюють рибу

На Вінниччині під час нересту злили став та виловлюють рибу

У Тульчинському районі наразі рятують рибу зі спущеного ставка Джерело: vlasno.info

Про надзвичайну подію повідомили жителі селища Кирнасівка Тульчинського району.

Селяни поскаржились, що орендарі порушили закон: вони злили воду зі ставу, не дивлячись на те, що зараз період нересту. Мешканці селища розповіли, що орендарі написали заяву в поліцію про викрадення заставок (заставки - дошки, які утримують воду - ред.).

Мовляв, таким чином, хочуть запевнити, що це не вони зливають воду. Хоча мешканці впевнені, що це саме вони спускають воду і виловлюють рибу. Зі ставу залишилась лише невелика калюжа. Рибу виловлюють і перевозять в інший ставок. 

Один із жителів, який не хотів називати своє ім'я, розповів, що він бачив, як орендарі власноруч знімали заставки.

«Селяни вибили заставки і ми спустили воду. І терміново потрібно було перевезти рибу в інший ставок. Буквально за чотирі дні ми зробимо все необхідне, щоб вода знову була в ставку. Ми написали у поліцію заяву щодо пошкодження заставок. Через те, що люди вибили заставку, за ніч дуже впав рівень води. Сьогодні ми плануємо поставити нову заставку. Ми знаємо, що зараз ніяких робіт у водоймах не можна робити, але це ми зробили вимушено. Щоб врятувати рибу, робітники виловлюють її та перевозять в інший ставок. Ми знаємо, що нам загрожує великий штраф, який ми заплатимо через те, що спустили водойму під час нересту», - розповів орендар ставу Олексій Андрійович. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: