На Вінниччині суд відмовився покарати священика через георгіївську стрічку

На Вінниччині суд відмовився покарати священика через георгіївську стрічку
Суд на Вінниччині відмовився покарати священика УПЦ (МП) через георгіївську стрічку

Ієромонах поширив у себе в Facebook заборонену символіку

Постановою Немирівського районного суду Вінницької області закрито провадження у справі про адміністративне правопорушення щодо священика УПЦ (МП) Дмитра Курмоярова за фактом публічної демонстрації георгіївської стрічки.

Про це інформує «Depo.Вінниця» з посиланням на рішення суду.

Провадження у справі закрили, оскільки сплив термін притягнення до адміністративної відповідальності.

«На час розгляду справи, 24 травня 2018 року, вже закінчився 3-місячний строк, не пізніше якого може бути накладено адміністративне стягнення», – йдеться у постанові суду.

Як відомо із матеріалів справи, правопорушник використовував зображення георгіївської стрічки у своєму профілі соціальної мережі Facebook. Адміністративний протокол на Дмитра Курмоярова (він же ієромонах Іоан) склали за частиною першою статті 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Протокол на монаха-блогера складали 7 лютого 2018 року, до суду протокол надійшов 15 лютого. Потім суддя повернула матеріали в поліцію, бо, нібито, районний суд не був уповноважений розглядати таку категорію справ.

5 травня 2018 року протокол разом із доданими матеріалами знову повернувся до Немирівського райсуду, а 16 травня було визначено суддю, яка розглядатиме цю справу. Однак кари священик не отримав, оскільки сплив термін притягнення до відповідальності.

Як пише РІСУ, раніше Єпархіальна рада Тульчинської єпархії УПЦ (МП) засудила ієромонаха Іоана (Дмитра Курмоярова) за антиканонічне втручання в справи сусідньої Вінницької єпархії та активну суспільно-політичну інтернет-публіцистику в соцмережах.

50-річний уродженець Пермської області РФ Дмитро Курмояров намагався облаштувати чернечий відлюдний скит у приватному сільському будиночку в одному з сіл Вінниччини. Разом з тим, активно вів блог та дописував у соцмережах, висловлюючи свою радикальну антиукраїнську позицію, розповідав про «другосортність» української літератури та мови, а також критикував УПЦ Київського Патріархату, керуючого Вінницькою єпархією УПЦ (МП) митрополита Вінницького і Барського Симеона та інше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: