На Вінниччині вандали розкопали поховання євреїв: останки пакували у мішки

На Вінниччині вандали розкопали поховання євреїв: останки пакували у мішки

Вандали сподівалися знайти в похованні коштовні речі

В Немирові поліцейські затримали двох «чорних археологів», які розкопали поховання мирних жителів, розстріляних нацистами під час Другої світової війни. Приїжджі з Житомирщини затримані в процесуальному порядку в ізоляторі тимчасового тримання. Їм загрожує до семи років ув’язнення.

Про це повідомляє прес-служба поліції у Вінницькій області.

Уночі 10 квітня немирівський поліцейський виявив невідомих чоловіків, як розкопували поховання євреїв, розстріляних нацистами під час Другої світової війни. На підмогу правоохоронець викликав своїх колег.

«Правопорушники були затримані. Зловмисники 50 та 52 років встигли насипати в мішки останки людей, щоб в подальшому вивезти на автомобілі, який залишили неподалік кладовища. Вандали сподівалися знайти в похованні коштовні речі», — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 297 КК України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого). За наругу над могилою мешканцям Житомирщини загрожує обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

За словами  Немирівського історика Анатолія Черниша, під час Другої світової війни  в Немирові нацисти розстріляли  7785 мирних жителів,  в тому числі, жінок і дітей. Їх останки покояться на міському кладовищі у кількох масових похованнях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: