На Вінниччині відкрили новий навчально-практичний центр агротехнічних технологій

На Вінниччині відкрили новий навчально-практичний центр агротехнічних технологій

На створення центру витратили понад чверть мільйона гривень

На базі Вищого професійного училища №42 м. Погребище, що на Вінниччині, відкрили новий навчально-практичний центр агротехнічних технологій. На оновлення обладнання та оснащення навчальних лабораторій витратили понад 250 тис гривень.

Про це інформує прес-служба Міністерства освіти, повідомляє «Главком».

Робота над створенням центру тривала протягом року. Наприклад, для нього придбали кухонне та посудомийне обладнання для практичних занять з підготовки кухарів і кондитерів. Також було оновлено лабораторії електрозварювання і ще тривають роботи зі створення слюсарної майстерні для учнів, які навчаються на слюсарів з ремонту автомобілів. На розвиток цієї лабораторії витрачено найбільше коштів - близько 150 тис гривень.

У межах проекту в училищі оновили навчальні кабінети, де вивчають правила дорожнього руху, будову тракторів і автомобілів. Забезпечили потрібним обладнанням також кабінет для учнів, які вчаться на бармена чи офіціанта.

“Нині в області працюють вже 7 навчально-практичних центрів, але зважаючи на те, що пріоритетним напрямом економіки регіону є сільське господарство, - відкриття центру саме агротехнічних технологій є актуальним. Цьогоріч ми плануємо продовжити роботу зі створення НПЦ й відкрити ще 6, бо за ними майбутнє. В таких навчальних осередках ми зможемо надавати не тільки якісну професійну підготовку, а й здійснювати підвищення кваліфікації. Адже саме професійні кадри визначають потужність економіки країни”, - розповів заступник директора Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Валерій Бачинський.

Під час презентації, учасники відвідали навчально-виробничі лабораторії центру, а також ознайомилися з технікою, яку виготовляють на базі училища. Вони також побували на полях навчального господарства, де використовують інноваційні технології з використанням GPS під час посіву кукурудзи та сої.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: