На Вінничині оштрафували понад 2 тисячі самогонників

На Вінничині оштрафували понад 2 тисячі самогонників

Правопорушникі притягнуті до адмінвідповідальності за порушення у сфері протидії пияцтву

На Вінниччині поліція проводить профілактичні заходи щодо виявлення фактів незаконного продажу та виготовлення алкогольної продукції. Адже, більшість тяжких та особливо тяжких злочинів на території області, вчинені особами в стані алкогольного сп’яніння.

Про це інформує відділ комунікації Національної поліції у Вінницькій області, повідомляє «Главком».

«Аналіз стану злочинності на території області засвідчив, що переважна більшість тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень вчинена особами в стані алкогольного сп’яніння. У зв’язку з цим на території області з 12 лютого по 13 березня проводяться профілактичні заходи щодо виявлення правопорушень у сфері обігу підакцизних товарів, фактів незаконного продажу та виготовлення алкогольної продукції», - йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Сергій Мельник, поліцейські відпрацювали 1400 суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері обігу підакцизних товарів, понад 1018 домогосподарств, господарі яких, за отриманою інформацією, незаконно збувають самогон. Також поліцейські перевіряють магазини, розважальні заклади, кафе з метою недопущення продажу споживачам фальсифікованого алкоголю.

З незаконного обігу поліцією вилучено майже півтори тонни алкогольної продукції.

За ініціативи поліції через систематичні порушення правопорядку у нічний час чотири торгівельні заклади у Оратівському, Калинівському та Погребищенському районах зміни графік роботи.

На 2048 правопорушників складено адміністративні протоколи за: ст.156 КУпАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) - 53, ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) - 2, ст. 164-16 (зайняття забороненими видами господарської діяльності) - 17, ст. 176 КУпАП (виготовлення, зберігання самогону, та апаратів для його вироблення) - 347, ст. 177 КУпАП (придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв) – 295, ст. 177-2 КУпАП (виготовлення, придбання, зберігання або розлив фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів) - 1, ст. 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) – 1283, ст. 179 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві) – 12, ст. 180 КУпАП (доведення неповнолітнього до стану сп’яніння) – 38.

До податкових органів направлено 15 матеріалів щодо виявлених у даній сфері правопорушень для прийняття рішень згідного чинного законодавства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: