На Вінниччині ще дві парафії перейшли до Помісної церкви України

На Вінниччині ще дві парафії перейшли до Помісної церкви України
Вже 11 парафій на Вінниччині перейшли до Православної церкви України

У Вінницькому районі ще дві церковних громади приєдналися до ПЦУ

11 січня про своє рішення приєднатися до Православної церкви України оголосили парафіяни храму архістратига Божого Михаїла у с. Комарів Вінницького району. Про це інформує прес-служба Вінницької єпархії Православної церкви України, повідомляє «Главком».

Голосування відбулося у місцевому клубі. Перед його початком до пастви звернувся настоятель храму протоієрей Валентин Гуторов. Священик наголосив, що рішення щодо приєднання до Української церкви цілком залежить від громади, і він готовий прийняти будь-яке рішення своїх парафіян. При цьому о. Валентин відмовився від пропозиції священиків УПЦ в єдності з Московським патріархатом, котрі також брали участь у зборах і пропонували йому визначити, кого з селян він рахує своїми парафіянами, а кого ні.

«Я не ділитиму вас на «своїх» і «чужих». Ви всі мені милі» - такими словами настоятель звернувся до селян. Отець Валентин наголосив, що усі мешканці села є його парафіянами, а на закиди, що хтось із них не ходить до церкви регулярно, відповів історією з власного досвіду. Якось священику довелося причащати 90-річного дідуся, який сповідався в перший і в останній раз у житті. «Бог його не відкидав, і я не маю права нікого з вас відкидати і не рахувати своїми парафіянами» - підсумував о. Валентин.

Після двогодинного обговорення і обміну думками парафіяни проголосували: 57 голосів «за» Помісну Церкву, 3 – «проти» і 2 «утрималися». Таким чином, громада більшістю голосів вирішила перейти з юрисдикції УПЦ Московського патріархату до Православної Церкви України.

13 січня своїм правом визначитися щодо підлеглості у канонічних та організаційних питаннях скористалася церковна громада Успенського храму с. Степанівки Вінницького району, де настоятелем є також протоієрей Валентин Гуторов. Всі учасники зібрання одноголосно підтримали вибір на користь Православної Церкви України.

Таким чином, станом на 13 січня у Вінницькому районі приєдналися до Помісної Православної церкви України 11 парафій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: