Народні традиції та автентичні страви: на Вінниччині провели фестиваль колядок і щедрівок

Народні традиції та автентичні страви: на Вінниччині провели фестиваль колядок і щедрівок

Новорічно-різдвяні свята тривають

В Хмільницькому районі на Вінниччині вдруге провели районний фестиваль щедрівок та колядок «Защедруймо нашій господині – славній Україні». 13 січня жителі майже всіх району зібрались в селі Скаржинці. Там презентували світлиці, де господині пригощали гостей обрядовими стравами, які готували в їх селах з давніх давен, розповідали про народні традиції та щедрували. Цікаво, що майже в кожному селі є свої колядки та щедрівки, якими селяни вітали один одного в Різдвяні свята.

На свято селян завітали керівники області та Хмільницького району.

Заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк, вітаючи учасників фестивалю із Новим роком та Різдвяними святами зазначив, що минулий рік приніс багато позитивних змін в життя громад.

«Попри те, що на Сході триває війна, в нашому житті відбувається багато змін: ремонтують дороги, покращується матеріально-технічний стан районних установ і навчальних закладів тощо. Все це створюється спільними зусиллями. У 2019 році маємо зробити нелегкий, великий вибір, бо на нас чекають президентські та парламентські вибори. Кожен має вчинити виважено й розумно, пам’ятаючи про вчинки, а не обіцянки», – сказав Олександр Крученюк і побажав найголовнішого – мирного неба, віри та єдності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: