Новітній заклад для особливих діток відкрито в Козятині

Новітній заклад для особливих діток відкрито в Козятині

На Вінниччині розпочав роботу сучасний інклюзивно-ресурсний центр

У м. Козятині 9 жовтня відбулося урочисте відкриття новітнього інклюзивно-ресурсного центру. Цей заклад створено на базі місцевої школи-ліцею. Про це зазначає прес-служба Вінницької обласної державної адміністрації.

Сучасний інклюзивно-ресурсний центр надаватиме корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги дітям з особливими освітніми потребами від двох до вісімнадцяти років.

«Інклюзивний центр оснащений відповідними засобами, зокрема, предметно-ігровим і розвивально-корекційним обладнанням. Відповідну допомогу в закладі зможуть отримувати не тільки дітки та їхні батьки, а й педагоги, адже багато дітей із особливими освітніми потребами відвідують загальноосвітні навчальні заклади.

Головнамета створення інклюзивно-ресурсного центру – забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям.

Середосновних завдань фахівців центру – розробка  рекомендацій щодо програми навчання для  кожної  дитини індивідуально», –  зазначили у прес-службі Вінницької ОДА.

Нині у цьому центрі нині працюють п’ять фахівців: директор, учитель-логопед, учитель-дефектолог, педагог-реабілітолог й практичний психолог.

Відтепер мешканці містечка та району можуть звертатися до фахівців закладу за допомогою й отримати фахові консультації, а їх діти відвідуватимуть спеціальні заняття.

На оснащення цієї установи з місцевого бюджету витрачено близько 200 тисяч гривень та 180 тис. грн освітньої субвенції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: