Під час гасіння пожежі у приватному будинку було виявилено плантацію конопель

Під час гасіння пожежі у приватному будинку було виявилено плантацію конопель

У Вінниці за місцем проживання, у орендованому приватному будинку, уродженець Росії облаштував теплиці для вирощування конопель. У п’яти приміщеннях поліція вилучила 190 горщиків з рослинами коноплі та насіння наркотичних рослин.

В одному з приватних будинків у Староміському мікрорайоні Вінниці виникла пожежа. На місце надзвичайної події, разом з рятувальниками, виїхали працівники поліції.

Про це інформує відділ комунікації Нацполіції у Вінницькій області, повідомляє «Главком».

«Після ліквідації пожежі правоохоронці провели огляд будинку, на другому поверсі якого виявили теплиці з рослинами конопель. Для вирощування заборонених рослин господар створив усі необхідні умови та відповідний мікроклімат – підключив лампи денного світла, додатковий обігрів, систему поливу та вентиляцію», - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Як розповів начальник Лівобережного відділення поліції Роман Андрущак, зразки нарковмісних рослин відправили на експертизу. Правопорушником виявися уродженець м. Сочі Російської Федерації. Він раніше притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

«Правопорушник виправдовувався тим, що вирощував коноплі для лікування ракових захворювань», - додав начальник поліцейського відділення.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України (незаконний посів та вирощування конопель). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.


З початку року працівниками управління протидії наркозлочинності ГУНП Вінниччини з незаконного обігу вилучено майже 11 кілограмів наркотичних речовин, з них: 9490 г канабісу, 1400 г макової соломи, 65 г амфетаміну, 4 г метадону, 9 літрів прекурсорів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: