Після пожежі у Чорнобилі на Вінниччині провели заміри радіації

Після пожежі у Чорнобилі на Вінниччині провели заміри радіації

5 червня у зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції сталося загорання сухої трави та лісу.

Інцидент спровокував інформаційну хвилю, почали ширитися чутки, що на Вінниччині піднявся рівень радіації. 7 червня їх спростували у Державній установі «Вінницький обласний лабораторий центр МОЗ України». 

«Беручи до уваги пожежу в зоні відчуження ЧАЕС, фахівцями радіологічної лабораторії проводився погодинний дозиметричний контроль  впродовж 5-7 червня 2018 року. Середні значення – 17-18 мкР/год, що не перевищує багаторічні фонові рівні та безпечний рівень – 30 мкР/год. На даний час радіаційна ситуація на Вінниччині не ускладнена,» - повідомили у лабораторії.

Заміри виконували за допомогою дозиметрів типу ДРГ-01Т1, які щорічно проходять державну повірку з оформленням відповідних свідоцтв. Природні фонові радіаційні рівні Вінниччини за результатами багаторічних дозиметричних спостережень в середньому становлять 15-20 мкР/год (0,15-0,20 мкЗв/год).

 «У Вінницькій області радіологічною лабораторією ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» з року в рік щоденно проводяться дозиметричні виміри радіаційного фону у контрольних точках. При підозрах на ускладнення радіаційної ситуації такі виміри проводяться не рідше 1 разу на годину. Дозиметрія у контрольних точках районів проводиться фахівцями територіальних Відокремлених структурних підрозділів» - повідомляють у ДУ »Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: