П'яний водій пропонував поліцейським $1,3 тисячі, щоб уникнути відповідальності

П'яний водій пропонував поліцейським $1,3 тисячі, щоб уникнути відповідальності

Правоохоронці виявили гроші у службовому автомобілі і викликали слідчих

3 квітня близько 2-ї години на 377 км автодороги М-12 за порушення правил дорожнього руху патрульні поліцейські зупинили автомобіль «TOYOTA RAV4». Водій, який виявився у стані алкогольного сп’яніння, спробував відкупитися від поліцейських. За цим фактом слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження.

Про це інформує відділ комунікації Національної поліції у Вінницькій області, повідомляє «Главком».

«Спілкуючись із 46-річним водієм, інспектори помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Освідування встановило, що рівень алкоголю в крові водія більше, ніж в 7 разів перевищував допустиму норму та становив 1,48 проміле», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, щ чоловік, що їхав за кермом TOYOTA, протягом години неодноразово натякав патрульним на неправомірну вигоду, щоразу називаючи все більшу суму. Декілька разів його попередили про кримінальну відповідальність за дачу хабара.

«При написанні пояснення, перебуваючи в службовому автомобілі, водій залишив в салоні грошові кошти в розмірі 1300 доларів. Помітивши це, патрульні одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції», - пояснюють поліцейські.

За словами заступника начальника Вінницького відділу поліції Максима Рижова, за цим фактом відкрито кримільне провадження за ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Такі дії караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

На правопорушника раніше вже було складено адміністративний протокол за ст.130 КУпАП – наразі він перебуває на розгляді в суді. Повторне притягнення до адміністративної відповідальності впродовж року за перебування у нетверезому стані за кермом тягне за собою тягне за собою накладення штрафу на водія у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 грн) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: