Резонансне вбивство у Вінниці: під час суду стали відомі подробиці сімейної трагедії

Резонансне вбивство у Вінниці: під час суду стали відомі подробиці сімейної трагедії
Підозрюваний у вбивстві матері, дружини та двох неповнолітніх дітей Анатолій Малець

Прокурори повідомили суду обставини, які передували подіям 31 грудня 2018 року

2 січня, у Вінницькому міському суді обрали запобіжний захід Анатолію Малецю, якого підозрюють у вбивстві матері, колишньої дружини, а також двох власних дітей. Під час судового засідання озвучили деталі справи. 

Сторона обвинувачення переконана, що злочин вчинив саме голова сімейства. Прокурор повідомив обставини, які цьому передували. У лютому 2017 року чоловік розірвав шлюб із дружиною Надією, але продовжував проживати з нею та дітьми в одному будинку. З жовтня до них переїхала й мати підозрюваного Валентина Анатоліївна. 

«З середини 2015 року і в подальшому після розлучення між Анатолієм Малець та Надією Малець постійно виникали конфлікти з приводу постійних зрад чоловіка з іншою жінкою, що і стало причиною їх розлучення. Через деякий час він вирішив вчинити зумисне вбивство з метою усунення перешкод в їх подальшому проживанні з іншою жінкою. 31 грудня 2018 року в ранковий час Анатолій Малець на ґрунті тривалих неприязних відносин розпочав чергову словесну суперечку з колишньою дружиною. Під час неї реалізуючи свій умисний умисел взяв до рук попередньо заготовлений ним молоток. За допомогою якого почергово наніс численні смертельні удари потерпілим», - сказав прокурор Валерій Шиманський.

Обвинувачення також зазначило, що підозрюваний намагався приховати сліди злочину та розкидав по квартирі одяг, намагаючись зімітувати розбійний напад. Молоток, який став знаряддям вбивства, викинув на смітник. 

У відділі комунікації поліції Вінниччини редакції сайту Vinbazar.com зазначили, що підозрюваний сам вказав, що зробив із знаряддям вбивства. Чоловік викинув його до сміттєвого баку у центрі Вінниці. За цей час, вміст забрав та вивіз сміттєвоз, але поліцейські встановили місце скиду та відшукали молоток з слідами крові. 

Слово надавали й старшому слідчому Ользі Докійчук. Вона зазначила, що прибувши на місце події, на першому поверсі виявили труп Надії Малець, а на другому матір підозрюваного та сина. 3-річну дівчинку забрала «швидка». 

«Перше, що нас вразило - це обстановка у квартирі. Оскільки квартирне приміщення двоповерхове не було жодного місця, де б не знаходилося людської крові», - зазначила капітан поліції. 

На суд також прийшов мешканець мікрорайону "Академічний" Андрій Гайдай, який під час виявлення загиблих, опинився на місці подій. Він розповідає, що в той вечір бачив підозрюваного, який виглядав схвильованим та постійно запитував про стан малолітньої дочки, яку забрала "швидка".

«В той вечір я бачив цього батька, буквально в трьох метрах від мене він стояв, і він ще тоді кричав: "Де моя дитина? Що з моєю дитиною, зателефонуйте в лікарню". Я навіть не міг собі уявити, що потім виявиться, що це саме ця людина здійснила цей злочин», - зазначив Гайдай.

Під час судового засідання Малець кілька разів скаржився на погане самопочуття. Лікарі, що прибули до зали суду не виявили в нього хвороб, або показань для госпіталізації. 

Два адвокати, які захищали підозрюваного у вбивстві 4 людей, погодилися з обвинуваченням в тому, щоб наступні 60 діб їхній клієнт провів за ґратами. Своє рішення вони аргументували широким резонансом та можливим вчиненням самосуду. Підсудний погодився з позицією адвокатів. 

Також захисники просили суддю зауважити, що Анатолій Малець є батьком однорічної дівчинки від іншої жінки. 

«Дане кримінальне припущення є резонансним. Ви (ЗМІ - ред.) будете за ним слідкувати. Це дасть можливість органам досудового слідства вчинити дії направленні на висвітлення всіх сторін. До вимог кримінально-процесуального кодексу, органи досудового розслідування зобов'язані встановити обставини, які доводять винуватість. Ви на сьогоднішній час бачите, в якому стані наш клієнт. Тому говорити про його винуватість, на думку захисту, є передчасно», - зазначив адвокат Володимир Білан. 

Суддя Юрій Ковбаса задовольнив клопотання прокурора та залишив підозрюваного Анатолія Малеця під вартою до 28 лютого. 

Нагадаємо, 31 грудня у районі «Академічний» сталося масове вбивство. У квартирі виявили вбитими сім'ю. У вчиненні злочину підозрюють 30-річного батька родини. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: