СБУ затримало лікарів, які продавали нелегальні та фальсифіковані медикаменти онкохворим

СБУ затримало лікарів, які продавали нелегальні та фальсифіковані медикаменти онкохворим

Триває слідство

Співробітники Служби безпеки України під час реалізації комплексу заходів із захисту об’єктів критичної інфраструктури в системі охорони здоров’я припинили протиправну діяльність угруповання, яке організувало контрабандне ввезення та нелегальний збут в Україні лікарських засобів сумнівної якості для онкохворих.

Про це інформує прес-служба СБУ, повідомляє «Главком».

«Оперативники спецслужби задокументували, що ділки налагодили постачання з країни-агресора великих партій незареєстрованих в Україні медичних препаратів для реалізації онкохворим у Києві, Дніпрі, Харкові, Хмельницькому та Вінниці. Товар, що надходив міжнародними поштовими відправленнями, «розповсюджувався» за сприяння лікарів регіональних онкологічних диспансерів. Співробітники СБ України встановили, що фальсифіковані ліки для потреб онкохворих також завозились зловмисниками з Туреччини та Індії», - йдеться у повідомленні..

Також зазначається, що перевезення препаратів здійснювалось із грубим порушенням умов зберігання, що призводило до втрати медикаментозного ефекту. За висновком профільних експертів ввезення та збут в Україні цих лікарських засобів сумнівної якості становив загрозу життю та здоров’ю громадян.

«Під час проведення санкціонованих слідчих дій у фігурантів справи у Вінницькій, Дніпропетровській, Київській та Хмельницькій областях правоохоронці вилучили сотні упаковок незареєстрованих в Україні контрабандних лікарських засобів», - додають у спецслужбі.

Слідчими управління СБУ у Вінницькій області розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 та ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб причетних до організації протиправного механізму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: