Студентам Вінничини вручили іменні стипендії облдержадміністрації та обласної ради

Студентам Вінничини вручили іменні стипендії облдержадміністрації та обласної ради

Керівники області зустрілися зі студентами

Вже традиційно напередодні новорічних та різдвяних свят очільники регіону зустрічаються зі студентською молоддю з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, аби вручити іменні стипендії обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Ось і цьогоріч 13 грудня зала обласного музично-драматичного театру імені М. Садовського зібрала на зустріч студентів із 35 вищих навчальних закладів Вінниччини та мешканців Жмеринського обласного соціального гуртожитку.

З вітальними словами та побажаннями добра і впевненості у завтрашньому дні звернулися до молоді голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк.

«Ми дійсно живемо в історичний час -  час дуже багатьох викликів, але й нових можливостей, які особливо поєднуються з прагненням молодих людей знайти своє місце в житті, розвиватись, творити добро, підкорювати нові вершини. І це надихає, - зазначив у вітальному слові керівник ОДА Валерій Коровій. – Мені надзвичайно приємно кожен рік бути присутнім в цій залі, тому що тут особлива енергетика та відчуття причетності до долі багатьох молодих людей. Насправді, ми входимо сьогодні в новий етап світового розвитку, який економісти називають «креативною економікою». І в ньому значною мірою криються постулати демократичного суспільства, адже лише в такому суспільстві людина має можливість розкривати свої таланти і рухатися вперед».

За традицією, очільники Вінниччини відзначили 20 кращих стипендіатів, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості та громадській  діяльності. По завершенню ж урочистої частини заходу всі студенти отримали солодкі подарунки та мали змогу переглянути виставу театру ім. М. Садовського.

З метою забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які здобувають освіту у вищих навчальних закладах Вінницької області, обласною державною адміністрацією та обласною Радою у 1998 році вперше в Україні зініційовано та прийнято рішення щодо виплати іменних стипендій.

За 20 років понад 7,5 тисяч стипендіатів отримали майже 10 млн. гривень з обласного бюджету.

У  2018 році сума коштів, виділених з обласного бюджету на виплату іменної стипендії, склала 1 млн. 140 тис. грн. Отримали її близько 700 студентів Вінниччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: