Трирічна вінницька художниця потрапила до Книги рекордів України

Трирічна вінницька художниця потрапила до Книги рекордів України

19 квітня у Вінниці відкрилася персональна виставка картин 3-річної Анастасії Барчишеної. На захід завітав представник національного проекту «Книги рекордів України» Олексій Некрасов.

Він зафіксував, що дівчинка дійсно є найменшою художницею України, яка малює в стилі реалізм та вручив їй підтверджуючий диплом.

Вінничанка почала малювати з двох років. У трирічному віці вже створила 14 картин різних розмірів акриловими та олійними фарбами.

Мати дівчинки Анна Барчишена художниця, має власну художню школу, тому донька часто там проводить час. Вона зауважує, що Анастасія усі картин пише сама, без сторонньої допомоги.

«Коли вперше Настя намалювала картину, я вирішила купити їй набір з фарбами і всі матеріали. Але я їй не допомагаю створювати нові картини, це категорично. Вона почала бачити так кольори, як не бачать навіть старші діти, в тому її і особливість. Настя малює на рівні дітей, яким 6-8 років.

 На створення однієї картини в неї йде близько двох годин, але коли дочка бере у руку кісточку, то малює все за раз», - розповідає мама юної художниці.

Під час урочистої частини маленькій вінничанці вручили «Диплом за встановлення рекорду України у категорії «Діти, мистецтво, вперше», як найменша художниця України у стилі «Реалізм»».

Відвідати виставку вінничани зможуть до 26 квітня. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: