У лікарні Пирогова показали нову операційну з американським та європейським обладнанням (фото)

У лікарні Пирогова показали нову операційну з американським та європейським обладнанням (фото)

Американське, німецьке, французьке та чеське обладнання тепер є в розпорядженні вінницьких хірургів, які працюють в хірургічному відділенні лікарні пирогова у Вінниці

Американське, німецьке, французьке та чеське обладнання тепер є в розпорядженні вінницьких хірургів, які працюють в хірургічному відділенні лікарні пирогова у Вінниці.

Одну з таких нових операційних продемонстрували місцевим журналістам та прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, який відвідав Вінницю з робочим візитом.

Як розповів завідувач відділення, кандидат наук та судинний хірург Денис Цеголко, це все – нове обладнання високого класу, закуплене за кошти, виділені урядом. За словами лікарів, деякі, присутні тут апарати є хіба лише в урядовій клініці у Феофанії.

«Ось, наприклад, лампа для операційної. Вона безтіньова та багатофункціональна. Одна з її особливостей – це можливість по центру встановлювати відеокамеру. Зображення з неї передається по внутрішній мережі лікарні, його також можна транслювати онлайн через Інтернет».

Окрім того тут вже встановлене обладнання для штучного кровообігу. Медики очікують ще один подібний апарат, завдяки якому під час хірургічних втручань можна буде зупиняти серце пацієнта та проводити операції на відкритому серці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: